foto: Publicitātes attēls
Sāk būvēt jaunu "Lidl" veikalu starp Čiekurkalnu un Mežaparku
Publicitātes attēls.
Bizness un ekonomika
2024. gada 24. aprīlis, 13:57

Sāk būvēt jaunu "Lidl" veikalu starp Čiekurkalnu un Mežaparku

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgā, teritorijā starp Čiekurkalnu un Mežaparku, strauji veidojas jaunā Ezerparka apkaime ar paaugstinātas intensitātes apbūvi. Daudzstāvu dzīvojamie nami te mijas ar plašām biroju ēkām.

Veikals Ķīšezera ielā 8 būs pirmais “Lidl” Latvijā, kura celtniecībā izmantos nevis metāla, bet koka siju konstrukcijas, ko kā būvniecības materiālu izmanto arī citu valstu “Lidl” veikalu celtniecībā. Koka izvēle ļauj samazināt celtniecības izmaksas un būvēt ēkas dabai draudzīgākā veidā, skaidro uzņēmumā.

Jaunā “Lidl” veikala teritorijas apstādījumi plānoti, ņemot vērā trīspakāpju un divpakāpju apstādījumu joslu konceptu. Koku lielstādi šeit paredzēti no sugām, kas rudenī koku lapas iekrāsos skaistos, košos toņos. Kopumā plānots, ka teritorijā ap veikalu iestādīs gandrīz 860 košumkrūmus un koku lielstādus. Teritorijā ap Ķīšezera ielas veikalu izveidos jaunu “pilsētas pļavu”, kurā kombinētas dažādas graudzāles un ziemcietes, vienā pļavas kvadrātmetrā paredzot iespēju izaugt līdz pat 50 dažādu augu sugām.    

Blakus veikalam plānotas 135 autostāvvietas, no kurām septiņas rezervētas klientiem ar īpašām vajadzībām un divas stāvvietas ģimenēm. Nav aizmirsts par blakus esošo veloceliņu - šeit paredzēta 20 velostatīvu uzstādīšana. 12 no tiem būs pie ēkas ieejas un astoņas atradīsies teritorijā pie Ķīšezera ielas. Šeit atradīsies neliela atpūtas zona velosipēdistiem un pašapkalpošanās velosipēdu apkopes stacija.

Jauno “Lidl” veikalu projektēja “Diānas Zalānes projektēšanas birojs”, bet būvdarbus veiks “Selva Būve” speciālisti. Attiecīgā veikala atklāšanas datumu "Lidl" publiskos, tuvojoties tā atklāšanai. Arī investīcijas pagaidām netiek atklātas.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".