foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: visa Skanste dūmos. Jaunuzceltajā “Elemental” biroju ēkā izcēlies ugunsgrēks
Sadūmojums Skanstē 5. maija pēcpusdienā.
112
2024. gada 5. maijs, 18:19

VIDEO: visa Skanste dūmos. Jaunuzceltajā “Elemental” biroju ēkā izcēlies ugunsgrēks

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

5. maija pēcpusdienā Rīgā, Skanstes rajonā, manāms pamatīgs sadūmojums. Aculiecinieki, pamanot ugunsdzēsēju transportlīdzekļus, izteikuši versiju, ka cēlonis varētu būt ugunsgrēks “Elemental” biroju ēkas pazemes stāvvietā.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izteiktā versija tika apstiprināta, glābēji izsaukumu saņēmušš plkst. 14.44. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka 120 kvadrātmetru platībā deg no dzesēšanas iekārtas noplūdis šķidrums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējies 21 cilvēks. VUGD darbu notikuma vietā pabeidza īsi pirms plkst.19.

2023. gada rudenī Skanstē tika pabeigtas divas desmitstāvu A klases biroju ēkas “Elemental Business Centre”, kas tiek uzskatītas par vienu no modernākajiem biroju ēku projektiem Latvijā. Tās būvniecībā kopumā ieguldīti vairāk nekā 60 mijoni eiro. Kopējā telpu platība, kas tiek izīrēta ir aptuveni 21000 kvadrātmetru. Pēc portāla Jauns.lv rīcībā esošās informācijas, lielai daļa ēkas joprojām nav atrasti īrnieki. Projekta būvdarbus veica kompānija "Merks", bet biroju centra attīstītājs ir SIA "Kapitel".