Robežsargi dāvinājumā no ASV saņem 57 bagijus

24. janvārī, plkst. 10.00 Valsts robežsardzes Galvenajā pārvaldē norisinājās svinīgā ceremonija, kuras laikā Valsts robežsardze dāvinājumā no Amerikas Savienotajām valstīm ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 24. janvāris, 11:59

Amerikāņi Latvijas robežsargiem dāvina 57 bagijus

Jauns.lv

Šodien, 24. janvārī, Valsts robežsardzes Galvenajā pārvaldē norisinājās svinīgā ceremonija, kuras laikā Valsts robežsardze dāvinājumā no Amerikas Savienotajām valstīm saņēma 57 POLARIS kvadriciklus (bagijus).

Šie modernie transportlīdzekļi iegādāti ASV Valdības finanšu programmas “333 Building Capacity” ( “Kapacitātes paaugstināšana”) un tiks izmantoti Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas uzraudzībai.

Pasākumā piedalījās  Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis , Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, ASV vēstnieks Latvijas Republikā Kristofers Robinsons, Valsts robežsardzes personāls, kā arī ASV vēstniecības pārstāvji.

Bagiji jeb kvadracikli ir noderīgi transportlīdzekļi robežsardzē un armijā, jo tie ir spējīgi pārvadāt smagus priekšmetus un var tikt izmantoti, lai aizievotu automobiļus, kas nevarētu piekļūt noteiktām vietām 
Bagiju priekšrocība arī ir to  manevrētspēja, kas kas ir ļoti svarīgi. Turklāt, bagiji ir izturīgi un spējīgi strādāt dažādos apstākļos, kas ir ļoti svarīgi, ja tās tiek izmantotas robežsardzē vai armijā.