foto: Publicitātes foto
Ja streiko mans vēders, vai streiko arī mana emocionālā labsajūta?
Esi vesels
2024. gada 8. februāris, 09:00

Ja streiko mans vēders, vai streiko arī mana emocionālā labsajūta?

Reklāmas projekts

Mūsu veselība ir cieši saistīta ar zarnu mikrobioma stāvokli. Šī neredzamā ekosistēma ietekmē ne tikai gremošanu un imunitāti, bet arī garīgo veselību. Jaunākie pētījumi atklāj, ka kuņģa un zarnu trakta un smadzeņu savienojums ir daudz nozīmīgāks, nekā mēs agrāk domājām. Šajā rakstā vēlos apskatīt, kā zarnu mikrobioms ietekmē manu prātu un kāda loma tajā ir probiotikām.

Emocionālās un fiziskās veselības saikne

Pēdējos gados ir ievērojami pieaudzis to cilvēku skaits, kas ikdienā izjūt emocionālu diskomfortu, koncentrēšanās spēju zudumu, nogurumu un stresu. Tajā skaitā arī es. Šī tendence ir likusi Pasaules Veselības organizācijai garīgo veselību izvirzīt kā vienu no ilgtspējīgas attīstības mērķiem, uzsverot emocionālās labbūtības nozīmi mūsu dzīvē.
Ārsti un zinātnieki aizvien biežāk norāda uz trauslo saikni starp emocionālo labsajūtu un fizisko veselību. Ja cilvēks emocionāli nejūtas labi, tas ne tikai rada garīgu diskomfortu, bet arī var būt priekšvēstnesis nopietnām fiziskās veselības problēmām. Emocionālās labsajūtas traucējumi var ievērojami ietekmēt mūsu fizisko stāvokli, liekot meklēt efektīvu pieeju šo problēmu risināšanā.

Kuņģa un zarnu trakta veselība un emocionālā labsajūta: cēloņsakarības

Mikrobioms ir kopums, kas sastāv no simtiem triljonu baktēriju, vīrusu, sēnīšu un citu mikroorganismu, kas dzīvo mūsu ķermenī, galvenokārt kuņģa un zarnu traktā. Zarnu mikrobioms un smadzenes ir savienotas kompleksā sistēmā, ko dēvē par mikrobioma–zarnu–smadzeņu asi.
Šis savienojums ļauj mikroorganismiem zarnās ietekmēt mūsu emocijas, noskaņojumu un pat domāšanu. Piemēram, zinātnieki ir atklājuši, ka zarnu mikrobioms var ražot neirotransmiterus – serotonīnu, dopamīnu un glutamātu –, kas ir būtiski mūsu garīgajai veselībai.
Klīniskie, epidemioloģiskie un imunoloģiskie pierādījumi liecina, ka zarnu mikrobioms plaši un dziļi ietekmē zarnu un smadzeņu mijiedarbību, ietekmējot garīgo stāvokli, emociju regulāciju un neiromuskulāro funkciju. Turklāt dažādi pētījumi norāda uz saikni starp zarnu mikrobiomu un smadzeņu funkcijām, ieskaitot neirotransmiteru ražošanu un transportēšanu, kā arī to, kā mikrobioma disbioze ietekmē kognitīvo funkciju, īpaši neirodeģeneratīvās slimībās, piemēram, Alcheimera un Parkinsona slimībā.

Kā vesels mikrobioms veicina emocionālo veselību?

Probiotiku nozīme mūsdienu pārtikas, uztura un medicīnas jomā ir ievērojami pieaugusi, atklājot to potenciālu ne tikai zarnu labsajūtas, bet arī emocionālās veselības uzlabošanā. Jaunākie pētījumi atklāj, ka regulāra probiotiku kultūru Lactobacillus un Bifidobacterium lietošana var būtiski samazināt stresa un trauksmes simptomus, veicinot pozitīvas izmaiņas garastāvoklī un vispārējā emocionālajā labsajūtā.

Nākotnes perspektīvas: pētījumi un probiotiku terapija

Mūsu kuņģa un zarnu trakta mikrobiomam ir izšķirīga loma ne tikai gremošanas un imūnsistēmas darbībā, bet arī mūsu psihoemocionālajā labsajūtā. Probiotiku un veselīga uztura integrēšana ikdienas dzīvē var palīdzēt uzlabot gan zarnu, gan smadzeņu veselību.

LYLBIOTIC – jūsu sabiedrotais cīņā par labāku garīgo veselību

Kāpēc Izvēlēties LYLBIOTIC?
Lai parūpētos par emocionālo veselību, devos uz aptieku. Sarunā ar farmaceiti īpaši tika izcelts augsti efektīvs probiotiku un prebiotiku komplekss LYLBIOTIC, jo tas ir vienīgais probiotiku komplekss, kas piedāvā 34 miljardus koloniju veidojošās vienības un deviņas dažādas baktēriju sugas katrā kapsulā, nodrošinot izcilu daudzveidību un stiprumu salīdzinājumā ar citiem tirgū pieejamiem probiotiķiem. LYLBIOTIC izceļas ar Lactobacillus un Bifidobacterium sugu koncentrāciju. Ir zinātniski pierādīta šo baktēriju efektivitāte garīgās un zarnu veselības atbalstīšanā. Farmaceite uzsvēra, ka šis produkts ir ideāla izvēle tiem, kas meklē augstākās kvalitātes probiotikas, kas pārspēj citu ražotāju piedāvātos produktus ar ievērojami augstāku efektivitātes un sastāva līmeni.

Zinātniskais pamatojums un produkta ieguvumi

Šo baktēriju klātbūtne LYLBIOTIC sastāvā ir būtiska, jo veicina neirotransmiteru (piemēram, serotonīna, kas pazīstams kā laimes hormons) ražošanu, nodrošinot, ka LYLBIOTIC ne tikai atbalsta zarnu veselību, bet arī veicina labāku garīgo veselību. Produkta patentētais augu izcelsmes DRcaps® apvalks aizsargā baktērijas no kuņģa skābes, garantējot, ka tās neskartas sasniedz zarnas, un nodrošinot maksimālu efektivitāti. Produkts nesatur laktozi, glutēnu un mākslīgās krāsvielas, padarot to par drošu izvēli ikvienam.

LYLBIOTIC unikālās iezīmes

Atšķirībā no citām tirgū pieejamajām probiotikām LYLBIOTIC piedāvā izdevīgāko cenu par vienu miljardu baktēriju, nodrošinot izcilu vērtību un pieejamību plašākai sabiedrībai. Produkta sinerģiskais sastāvs ir izstrādāts sadarbībā ar ārstiem un gastroenterologiem, balstoties uz jaunākajiem klīniskajiem un zinātniskajiem pētījumiem un nodrošinot, ka katra sastāvdaļa veicina veselīgu zarnu mikrofloru un pozitīvi ietekmē garīgo veselību.

Veselīga dzīvesveida un LYLBIOTIC kombinācija

Lai gan LYLBIOTIC ir spēcīgs rīks jūsu garīgās un fiziskās veselības uzlabošanai, vislabāk tas darbojas kombinācijā ar veselīgu dzīvesveidu. Veselīgs uzturs (bagāts ar šķiedrvielām), regulāra fiziskā aktivitāte un stresa vadības prakses, piemēram, meditācija, var palīdzēt maksimizēt probiotiku ieguvumus. LYLBIOTIC var kļūt par jūsu ikdienas sabiedroto, atbalstot zarnu mikrobiomu un veicinot labāku garīgo veselību.
Mēs aicinām jūs ne vien izprast mikrobioma un garīgās veselības saikni, bet arī rīkoties, lai uzlabotu savu labsajūtu. LYLBIOTIC piedāvā ne tikai zinātniski pamatotu atbalstu jūsu zarnu mikroflorai, bet arī jūsu garīgajai labsajūtai. Izvēloties LYLBIOTIC, jūs izvēlaties pilnīgāko probiotiku un prebiotiku kompleksu Latvijas tirgū.

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10384867/

 
2.  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35236957/
 

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.