foto: Vida Press
Džona Lenona dēls atklāj, kāpēc ienīst vienu no "Bītlu" dziesmām
Džona Lenona dēls Džulians Lenons šogad atzīmējis jau savu 60. dzimšanas dienu.
Slavenības
2023. gada 20. decembris, 15:33

Džona Lenona dēls atklāj, kāpēc ienīst vienu no "Bītlu" dziesmām

Jauns.lv

Džona Lenona dēls Džulians Lenons atklājis, kuru no klasiskām "The Beatles" dziesmām ienīst un paskaidrojis, kāpēc viņam tā nepatīk.

Džona Lenona dēls Džulians pastāstījis par sāpīgo iemeslu, kāpēc viņš nevar ciest klasisko “The Beatles” dziesmu “Hey Jude”.

Džulians, kurš ir Džona Lenona un Sintijas Pauelas dēls, atzinis, ka populārais skaņdarbs viņam atgādina par sāpēm, kas radās vecāku šķiršanās dēļ, kā arī par “faktu, ka pēc tam viņš reti satika tēvu”.

1968. gadā izdotās dziesmas autors ir sers Pols Makartnijs. Viņš ar to vēlējās mierināt Džulianu un Sintiju pēc tam, kad Džons pameta ģimeni Joko Ono dēļ.

Makartnijs par dziesmu savulaik ir teicis: “Es sāku ar ideju “Hey Jules”, kas bija Džulians, nepadari to sliktu, ņem skumju dziesmu un padari to labāku. Hei, mēģini tikt galā ar šo briesmīgo situāciju. Zināju, ka viņam nebūs viegli. Man vienmēr ir žēl bērnu šķiršanās gadījumā.”

Bet tagad Džulians atklājis, ka dziesma viņā pamodina dusmas, jo atsauc atmiņā “daudz sāpju”.

“Tā ir skaista dziesma, par to nav nekādu šaubu, un es esmu ļoti pateicīgs – bet tā man arī uzdzen dusmas,” intervijā žurnālam “Esquire” atzinis Džulians. Viņš norādījis, ka jūtas saviļņots, ka Makartnijs uzrakstījis dziesmu, ko veltījis viņam un mammai, taču dažkārt pārņemot nomācošas sajūtas, kad to izdzirdot.

Džulians turpinājumā piebildis, ka tēvu pēc šķiršanās saticis vien “pāris reižu” pirms viņu 1980. gadā Ņujorkā nogalināja neadekvāts fans. Mūziķis un fotogrāfs atzinis, ka ir “jauki”, ka cilvēki viņam citē šīs dziesmas rindas, taču piebildis, ka daudzi nesaprot, ka dziesma sevī slēpj daudz sāpju par to, kas tobrīd notika viņa un mammas dzīvēs.

“Daudzi cilvēki īsti nesaprot, cik saspringti, cik emocionāli un cik personiski tas ir. Tā nav tikai “saņemies, nopurinies un esi laimīgs” dziesma,” piebildis Džulians. Šis muzikālais sacerējums Lenona dēlam radot “dziļas emocionālas sāpes” un, lai arī viņš spēj to slavēt, viņam šis skaņdarbs vienmēr “būs drūms”.

Džulians Čārlzs Džons Lenons (dzimis kā Džons Čārlzs Džulians Lenons) pasaulē nāca 1963. gada 8. aprīlī leģendārā mūziķa Džona Lenona un viņa pirmās sievas Sintijas Pauelas laulībā. Vārds Džulians viņam dots par godu vecmāmiņai no tēva puses – Džūlijai Lenonai, kura nomira piecus gadus pirms mazdēla piedzimšanas. Džulians iedvesmojis sarakstīt pat veselas trīs “The Beatles” dziesmas – “Lucy in the Sky with Diamonds”(1967), “Good Night” (1968) un jau iepriekš minēto “Hey Jude”(1968).

Džulians bija tikai piecus gadus vecs, kad Džons Lenons pameta sievu un dēlu japāņu multimākslinieces Joko Ono dēļ. Gadu vēlāk, 1969. gada 20. martā, Džons un Joko salaulājās un vēlāk pasaulē nāca Džuliana pusbrālis Šons Lenons.

Pēc tēva nāves Džulians atzina, ka ar Polu Makartniju viņš bērnībā pavadījis daudz vairāk laika nekā ar savu miesīgo tēvu, kurš savulaik publiski izteicis pat ļoti traumējošas piezīmes, kā, piemēram, ka dēls radies pēc izdzertas viskija pudeles kādā sestdienas naktī. Viņš vainoja tēvu liekulībā, jo dziesmās mūziķis dziedājis par mieru un mīlestību, taču nekad to nav izrādījis saviem vistuvākajiem: [pirmajai] sievai un dēlam.

foto: Vida Press
Džulians Lenons ar Polu Makartniju un viņa tā laika draudzeni Džeinu Ašeri 1967. gadā.

2009. gadā kādā no intervijām Džulians atzina, ka septiņdesmitos gadu vidū attiecības ar tēvu mazliet uzlabojušās un šo laiku viņš var nosaukt par laimīgāko, ko spēj atcerēties kopā ar tēvu.

Džulians bija izslēgts no Džona Lenona testamenta. Tomēr tēvs bija izveidojis fondu 100 000 sterliņu mārciņu apmērā, ko Džulianam dalīt ar pusbrāli Šonu.

foto: Vida Press
1969. gads. Džons Lenons ar otro sievu Joko Ono, viņas meitu Kioko no iepriekšējām attiecībām un savu dēlu Džulianu no pirmās laulības.