112
2024. gada 19. februāris, 13:40

VIDEO: Valsts policija ar dronu palīdzību īsā laikā Rīgā fiksē virkni satiksmes pārkāpumu

Jauns.lv

15. februārī Valsts policija Juglā veikusi vērienīgu ceļu satiksmes drošības pārbaudi, izmantojot bezpilota lidaparātu. Statistika ir nepielūdzama - neilgā laika posmā amatpersonas pieķērušas 13 likumpārkāpējus, tajā skaitā divus šoferus, kuri krustojumu šķērsojuši pie sarkanās gaismas.

10 pārkāpēji uz autoceļiem pārvietojās agresīvi - ignorēja citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un radīja traucējumus vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai, kā arī veica labā pagrieziena manevru no joslas, kas paredzēta braukšanai taisni vai pa kreisi. Fiksētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības. Šoferiem par agresīvu braukšanu var piemērot naudassodu 70 līdz 280 euro apmēra.

Tāpat policijas darbinieki fiksēja divus autovadītājus, kuri šķērsoja krustojumu brīdī, kad luksoforā dega sarkanā gaisma. Arī šie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji tika apturēti un saukti pie administratīvās atbildības. Sods par šādu pārkāpumu ir 30 līdz 140 eiro.

Savukārt, vienam autovadītājam transportlīdzeklī policija konstatēja antiradaru – ierīci, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Amatpersonas šo ierīci konfiscēja un piemēroja autovadītājam 55 eiro lielu sodu.

Lai autobraucēji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei visā valsts teritorijā periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.