foto: AFP/Scanpix
"Haas" vadītājs Komatsu noliedz runas, ka Džīnam Hāsam būtu problēmas ar naudu
“Haas” komandas vadītājs Ajao Komatsu.
Citi sporta veidi
2024. gada 19. aprīlis, 12:25

"Haas" vadītājs Komatsu noliedz runas, ka Džīnam Hāsam būtu problēmas ar naudu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Jaunais “Haas” vadītājs Ajao Komatsu, par spīti nesenajiem Gintera Steinera izteikumiem, apgalvo, ka Džīnam Hāsam ir gana daudz naudas un vēlme investēt savā komandā, tomēr ir prasība, ka pirms tam jāpierāda spēja prasmīgi apieties ar jau esošo finansējumu.

Steiners pēc pagājušā gada negaidīti pameta “Haas” vadītāja posteni. Vēlāk kļuva zināms, ka viņa un komandas īpašnieka starpā bijušas viedokļu nesaskaņas – Steiners vēlējies lielākas investīcijas, kamēr Hāss uzsvēris, ka prasmīgāk jāizmanto jau esošie līdzekļi. Komatsu par situāciju ir savas domas un skaidrojums.

“Es tiku apstiprināts amatā 10. janvārī,” saka Komatsu. “Džīna vēstījums jau kopš pirmās dienas bija pilnīgi skaidrs: viņš teica, ka viņam ir nauda, un ir gatavs to investēt. Bet mums ir jāparāda, ka ar naudu spējam rīkoties atbildīgi, efektīvi. Viņš negrib redzēt, ka to izniekojam. Ir iemesls, kāpēc viņš ir miljardieris, vai ne? Viņam nepatīk mētāties ar naudu. Kad paskatījos, redzēju daudzas jomas, kurās varam uzlabot veikumu. Tāpēc par šo sākotnējo vēstījumu daudz neraizējos.”

Šosezon “Haas” sniegums pēc nesekmīgās pērnās sezonas ir uzlabojies. Divos no aizvadītajiem četriem posmiem izdevies gūt punktus, kas šobrīd ļauj ieņemt septīto pozīciju Konstruktoru kausā.

Komatsu arī norāda, ka Hāss jau šobrīd veic papildus investīcijas, piemēram, nolīgstot jaunus speciālistus.

“Arī jaunos darbiniekus mēs atlasām saprātīgi,” saka komandas vadītājs. “Jā, Džīns rīkojas tā, kā bija solījis. Tāpēc mani nesatrauc tas, ka viņš varētu neieguldīt. Viņš ieguldīs. Bet mums jādara savs darbs, proti, viņa nauda jāizmanto atbildīgi.”