Atrodi sevi: “Kritiskās masas" velobrauciens 2024

Trešdien, 1. maijā, jau 15. reizi tika aizvadīts tradicionālais “Kritiskās masas” velobrauciens.

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 2. maijs, 12:35

“Kritiskās masas" velobrauciens izvērties īstā haosā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Tradicionālais "Kritiskās masas brauciens" šogad izvērties par īstu haosu - kāds velobraucējs, nespējot novaldīt spēkratu ietriecās, priekšā braucošā automašīnā, vētru sociālajos tīklos izraisījis kāds video, kurā kāds pasākuma dalībnieks tīši provocē likumsargu, bet vēl kāds iedzīvotājs ziņo, ka policijas motocikla ekipāža esot viņu notriekusi un vēl uzlikusi sodu.

Trešdien, 1. maijā, jau 15. reizi tika aizvadīts tradicionālais “Kritiskās masas” velobrauciens. Lai gan riteņbraucēju dzinulis piedalīties pasākumā ir apsveicams - paust neapmierinātību par veloceliņu deficītu galvaspilsētā, šogad braucienu pamatīgi aizēnoja tā laikā izcēlušas nekārtības.

"Šajā situācijā žēl policista, kam sabojāja dienu, jo jāķer tāds idiots. Vislabākais, ka tie slimie mēģināja vēlāk publiski policiju nomelnot. Līmenis. Smieklīgi, ja nebūtu tik skumji,"  provokatīvo gadījumu pie Pērnavas ielas, mikroblogošanas vietnē "X" komentē Toms.

Publicētajos kadros manāms, ka velobraucējs šķērso uz motocikla braucošā policista ceļu un cenšas to izstumt no braukšanas joslas, bet kad likumsargs liek manīt, ka velosipēda vadītājam jānobrauc sāņus, velosipēdists metas no policijas darbinieka bēgt pa gājēju ietves daļu, šķietami rādīdams tam rupjus žestus.

Kamēr lielākā daļa iedzīvotāju minētajā situācijā steidz aizstāvēt policijas darbinieku, norādot, ka "šādu braucienu vajadzētu aizliegt", vai "huligānam vajadzētu saņemt nopietnu sodu, netrūkst arī iedzīvotāji, kas norāda, ka "VP darbinieks minētajā situācijā apdraudējis citus braucējus" vai "pats pārkāpis virkni noteikumu, un arī viņu vajadzētu sodīt".

Savukārt, Kaspars vēsta, ka viņam gadījusies līdzīga situācija uz Čaka-Matīsa ielas, vienīgi viņa gadījumā "policijas mocikls esot trenkājis viņu.

"Viņš veica manevru fiziski mani taranējot, kamēr es stājos ceļa malā, uzreiz aiz krustojuma. No policista puses komandas apstāties nebija, tikai dzirdēju, ka ar motocikls tuvojas," vēsta vīrietis, apgalvojot, ka notikušajam esot liecinieki. Kaspars apgalvo, ka par minēto incidentu viņam nācies šķirties no 15 eiro.

Savukārt vēl kāds velosipēdists brauciena laikā ietriecās priekšā braucošā automašīnā, gūstot galvas savainojumus. Atsevišķi aculiecinieki gan norāda, ka incidentā "varētu būt iesaistīta pārmērīga alkohola lietošana".

Valsts policija (VP) informē, ka braucējs pie VP aizmirsa administratīvā pārkāpuma protokolu un aicina sabiedrību palīdzēt viņam to nogādāt. Atpazīstot video redzamo velosipēda vadītāju, jāzvana pa tālruņa numuru 67829238.

norāda, ka aizvadītajā dienā dažādas traumas avāriju rezultātā guvuši 11 cilvēki, no kuriem viens bija gājējs, bet pieci - velosipēdisti.