foto: Shutterstock
6 praktiskas dizaina idejas, lai jūsu māja izskatītos kā no žurnāla vāka. Un tas nebūs dārgi
Dari mājās
2022. gada 19. janvāris, 08:45

6 praktiskas dizaina idejas, lai jūsu māja izskatītos kā no žurnāla vāka. Un tas nebūs dārgi

Jauns.lv

Greznām mājām ir īpaša aura – tās izstaro izsmalcinātu noskaņu, tās ir plašas un lielākoties dārgas. Taču noslēpums slēpjas tajā, ka eleganti un grezni savu mājokli var iekārtot arī bez lieliem tēriņiem. Portāls “mirabellointeriors” apkopojis septiņas idejas, kas palīdzēs izveidot izteiksmīgu interjeru, neizdodot par to milzu naudas summas. 

Metāliski akcenti

foto: Shutterstock

Spoži metāla elementi var akcentēt telpas pievilcību un padarīt to elegantāku un greznāku. Metāla apdares īpatnība – tā labi iederas jebkurā stila dizainā, vienlaikus ienesto telpā siltumu, tekstūru un dziļumu. Zelts, misiņš, sudrabs, varš izskatās īpaši labi, ja tos apvieno ar dārgakmeņu toņu krāsām, piemēram, smaragda zaļo, rubīna sarkano, safīra zilo, vai dzelteno topāzu. Metāliskus elementus veiksmīgi var iekļaut gaismas ķermeņos, neregulāros galdos vai ķeblīšos, vāzes un gleznu vai bilžu rāmjos. 

Paklājs

foto: Shutterstock

Neatkarīgi no tā, vai tas būtu koridors, viesistaba, guļamistaba, pat ēdamistaba, stilīgs mīkstais segums ir lielisks veids, kā telpu padarīt mājīgāku, bet reizē papildināt interjeru. Labs paklājs radīs estētiku, taču svarīgi izvēlēties tādu, kas papildinās telpas krāsas un faktūras, kā arī piešķirs komfortu un siltumu. 

Spoguļi

foto: Shutterstock

Padariet savu mājokli plašāku, izmantojot spoguļus. Tie ne tikai piešķir mirdzumu un elegances pieskārienu, bet pat vismazākajai telpai liks izskatīties plašākai. Tie var kļūt par akcentu telpā un pat pildīt mākslas darba funkciju, ja izvēlēsies kaut ko nedaudz unikālāku un drosmīgāku. 

Apgaismojums

foto: Shutterstock

Drosmīgi izvēlēts apgaismojums būs lielisks interjera papildinājums. Liela kristāla lustra virs pusdienu galda var kalpot kā “odziņa”, piešķirot modernu izsmalcinātību interjerā. Tāpat arī dekoratīva stāvlampa būs labs akcents dzīvojamajā istabā. 

Dažādas faktūras

Dažādas faktūras un audumi ir lielisks veids, kā atdzīvināt interjeru par salīdzinoši nelielām izmaksām. Piemēram, spilveni piešķirs telpai siltumu un mājīgumu, lieliski papildinot interjeru. Turklāt dekoratīvie spilveni ir interjera elements, kuru var viegli nomainīt, tādējādi radot telpā pavisam jaunu dizainu. Dekoratīvie spilveni var būt pašūti no tā paša auduma, no kura ir pašūti aizkari, radot harmonisku telpas interjeru.

Klasiska krāsu palete

foto: Pexels

Atsvaidziniet savu mājokli ar klasisku krāsu paleti. Neatkarīgi no jaunākajām interjera krāsu tendencēm, neitrālas krāsas izstaros siltumu un izsmalcinātību, kam būs grūti pretoties. Šādi toņi ļauj telpas arhitektūras elementiem un faktūrām ieņemt centrālo vietu. Maigi pelēka, smilšu bēša, jūras stikla zila, taupe, papardes zaļa un ziloņkaula krāsa ir tikai daži no toņiem, kas piešķirs elegantu sajūtu jebkuram mājoklim.