Lady Gaga 2019. gada "Oskaru" ceremonijā

Lady Gaga 2019. gada "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 21. februāris, 07:34

"Meitenes, diētu kariem ir jābeidzas!" - Lady Gaga par ēšanas traucējumiem un upuriem skaistuma ideālu vārdā

Žurnāls "Kas Jauns"

Amerikāņu popzvaigzne Lady Gaga ir atkal aktualizējusi tēmu, par kuru ērtāk būtu bijis aizmirst, - par ēšanas traucējumiem, kas izplatīti arī slavenību vidū. Viņa, par piemēru ņemot jauniešu mūzikas līderi un autoritāti Teilori Sviftu, atgādinājusi par upuriem skaistuma ideālu vārdā.

Lady Gaga sociālajā tīklā "TikTok" reaģējusi uz te pēkšņi reanimēto Sviftas video, kas ir klips no Teilores dokumentālās filmas "Miss Americana" un kur viņa pirmo reizi publiski runājusi par ēšanas traucējumiem un nepārtraukto spiedienu sasniegt “skaistuma standartus”.

“Viss, ko teici, tas ir ļoti drosmīgi. Woow,” komentējusi Gaga. Kā Teilore Svifta stāstījusi filmā, viņai attiecības ar ēdienu bijušas ļoti neveselīgas: “Domāju, ka man ir jājūtas tā, ka koncerta laikā vai pēc tā esmu uz ģībšanas robežas.” 6. izmēra (EU 34) Svifta tiecās sasniegt neveselīgo 00. izmēru (pēc Eiropas standartiem, aptuveni XXS izmērs) un, sastopoties ar cilvēkiem, kas bija noraizējušies par viņas veselību, meloja un aizstāvējās. “Par ko tu runā? Protams, ka esmu pilnīgi normāla, vienkārši daudz sportoju. Jā, es daudz sportoju, bet es arī neēdu,” patiesību atklājusi popzvaigzne.

Lai gan šķiet, ka mūsdienu sabiedrība ir kļuvusi izglītotāka, pērn tā pati Svifta bija spiesta mainīt savas dziesmas "Anti-Hero" video klipu. Cilvēki sūdzējās, ka vārda “resns” lietošana esot aizskaroša.

"Anti-Hero" video izpildītāja bija vēlējusies savu problēmu attēlot tieši un godīgi, un ainā, kur Svifta skatās uz svariem, kilogramu vietā parādās vārds “fat” (resna). Skatītāji iebilda, ka tā esot taukufobija, jo vārds “resns” mudina domāt, ka tas ir kaut kas slikts.” "Apple Music" un "YouTube" svaru tuvplāna kadrs tagad ir likvidēts, lai gan, kā apgalvoja Svifta, viņa nevēstīja, ka resnums ir kas slikts, bet gan demonstrēja, ka izklaides industrija lika ticēt, ka tā ir.

“Vienmēr būs kaut kādi skaistuma standarti, kam tu neatbilsti,” Svifta skaidroja. “Ja esi gana tieva, tad tev ir tāda pēcpuse, kas visiem patīk. Ja tev ir pareizā izmēra dibens, tavs vēders nav gana plakans. Tas ir neiespējami!”

Teilore Svifta triumfē amerikāņu mūzikas balvas ceremonijā

gallery icon

Mūziķes Lady Gaga reakcija uz jauno popularitātes vilni piedzīvojušajiem filmas kadriem ir patiesa, jo pašai ēšanas traucējumi nav sveši, viņai “bulīmija un anoreksija ir no 15 gadu vecuma. Vidusskolas gados izsaucu sev vemšanu. Ir smagi, bet par to ir ar kādu jārunā. Mans ķermeņa svars aizvien ir mana cīņa. Ikvienam videoklipam, ikvienam žurnāla vākam mans attēls tiek “izstiepts” un padarīts perfektāks. Bet tā nav īstā dzīve... Meitenes, diētu kariem ir jābeidzas! Un jūs pārējie “atšujieties”! Šīs diētas ietekmē bērnus, tās padara meitenes slimas.” Un minētajā "TikTok" komentārā aicinājusi: “Pievienojos ĶERMEŅA REVOLŪCIJAI, lai iedvesmotu drosmei un empātijai!”