foto: Edijs Pālens/LETA
Jenzis par darbaspēka problēmām Latvijā: "Ja kāds nav apmierināts, viņš iekāpj lidmašīnā un nākamajā dienā strādā citā valstī"
Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jânis Jenzis.
Bizness un ekonomika
2024. gada 19. aprīlis, 06:45

Jenzis par darbaspēka problēmām Latvijā: "Ja kāds nav apmierināts, viņš iekāpj lidmašīnā un nākamajā dienā strādā citā valstī"

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Latvijā daudz runā par to, ka veidot biznesu šeit nav izdevīgi, nodokļi ir augsti, algas mazas. Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis pauda viedokli, ka šobrīd Latvijā vērojams darbaspēka trūkums.

"Daudzās nozarēs vērojams darbaspēka trūkums. Un līdz ar to biznesmeņi ir ļoti ieinteresēti, lai darbinieks būtu apmierināts, lai viņš uz darbu nāktu ar prieku, lai viņam nesāpētu galva! Mūsu nozarē esam gatavi pielāgot grafiku darbinieka vajadzībām. Piemēram, ja viņš ir students un saka, ka vēlas strādāt četras dienas mēnesī tikai sestdienās, tad viņam saka: "Labi! Vienkārši strādājiet, jo neviens nestrādā!", skaidro Jānis Jenzis.

"Mūsu rūpniecība laikam atšķiras no ogļračiem, kuriem vienīgā darbavieta ir šahta vai kāda cita valsts. Pie mums, ja kāds nav apmierināts, viņš paņem savu nazi vai priekšautu un aiziet, bet nākamajā dienā strādā citā iestādē, vai iesēžas "airBaltic" [lidmašīnā] un nākamajā dienā strādā citā valstī," runājot par darba problēmām Latvijā, TV24 raidījumā "Preses klubs" sacīja Jenzis.

Tēmas