foto: Shutterstock
Četras sastāvdaļas, ko pievienot karstajiem dzērieniem, lai palīdzētu tikt vaļā no taukiem uz vēdera
Esi vesels
2023. gada 29. novembris, 06:28

Četras sastāvdaļas, ko pievienot karstajiem dzērieniem, lai palīdzētu tikt vaļā no taukiem uz vēdera

Jauns.lv

Šīs garšīgās sastāvdaļas var darboties līdztekus citām dzīvesveida izmaiņām, lai veicinātu svara zaudēšanas centienus.

Pārāk liels viscerālo tauku daudzums ap vidukli ir saistīts ar sirds slimībām un pat vēzi. Tomēr svara zaudēšana var būt sarežģīta, un bieži vien mums ir ilgstoši jāmaina dzīvesveida paradumi, piemēram, uzturs un fiziskās aktivitātes. Taču eksperti atklāj, ka ir veids, kā paātrināt svara samazināšanas centienus, tikai nedaudz papildinot dzērienus.

Citronu kafija

Citronu tēja jau sen ir iecienīta, bet citronu kafija ir jaunāka modes tendence. Abas sastāvdaļas atsevišķi nepārprotami labvēlīgi iedarbojas uz veselību. Citrons labi iedarbojas uz toksīniem, kā arī var arī uzlabot imūnsistēmu un mazināt sirds slimību risku. Viens no galvenajiem šīs tendences popularitātes iemesliem ir pārliecība, ka dzēriens var iedarbināt vielmaiņu.

Citroni ir bagāti ar C vitamīnu, kas veicina dabiskos ķermeņa tauku dedzināšanas procesus, savukārt kafija var stimulēt brūnos taukaudus, kam ir būtiska nozīme tajā, cik ātri mēs varam sadedzināt kalorijas. Taču tas nav nekāds tauku dedzināšanas super risinājums un to nevajadzētu aizstāt ar sabalansētu uzturu un fiziskajām aktivitātēm. 

Kanēlis

Šai garšvielai piemīt smaržīgs aromāts un salda garša, taču tai ir arī potenciāls veselības uzlabošanā. Kanēlis ir enerģētiski sildoša garšviela, ko īpaši ieteicams lietot ziemas aukstajos mēnešos, lai sasildītu sevi gan fiziski, gan enerģētiski.

Vakarā 2 tējk. kanēļa sajauc ar 1 tējk. medus, pārlej ar siltu tēju un rūpīgi samaisi. No rīta pusstundu pirms brokastīm tukšā dūšā izdzer šo uzlējumu. Lietojot to regulāri, tauki neuzkrājas organismā pat tad, ja uzturā ir kalorijām bagātīgi ēdieni.

Kardamons

Šī Āzijas garšviela piešķirs jūsu kafijai izteiktu un eksotisku garšu. Šī garšviela ir saistīta ar dažādām veselībai labvēlīgām īpašībām, tostarp gremošanas un vielmaiņas uzlabošanu. Sasmalciniet dažas kardamona pākstis un pagatavojiet tās kopā ar kafiju.

Kokosrieksts

Ja kafijai pievienosiet nedaudz kokosriekstu eļļas, kafija iegūs krēmīgu konsistenci un maigu tropisko garšu. Kokosrieksts ir pazīstams ar savām "termogēniskajām" īpašībām, kas var veicināt tauku dedzināšanu.