foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Noplūdināti princeses Ketrīnas medicīniskie dokumenti. Vai viņa ierosinās lietu tiesā?
Velsas princese Ketrīna.
Slavenības
2024. gada 23. marts, 06:33

Noplūdināti princeses Ketrīnas medicīniskie dokumenti. Vai viņa ierosinās lietu tiesā?

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Velsas princese Ketrīna “varētu” iesniegt tiesā prasību pret personu, kura ir atbildīga par, iespējams, nelikumīgu piekļuvi viņas medicīniskajiem dokumentiem, atklājis eksperts.

Daloties ieskatos par to, kas varētu notikt ar vainīgo, ja viņš tiktu pieķerts, advokāts un tieslietu eksperts Neama Rahmani norādījis, ka Velsas princese “vienmēr var iesniegt” prasību tiesā par “privātuma aizskaršanu”.

Princese Ketrīna Dienvidkorejas prezidenta un viņa kundzes sagaidīšanas ceremonijā un valsts banketā Londonā

gallery icon

Tieslietu eksperts pastāstījis izdevumam “Us Weekly”: “Keita vienmēr var iesniegt civilprasību par privātuma aizskaršanu. Ja viņa vēlēsies atrast vainīgo, lai darītu zināmu, ka viņas privātuma tiesības ir pārkāptas, viņa neapšaubāmi to var darīt.”

Rahmani, kurš nav iesaistīts notiekošajā izmeklēšanā, uzsvēris, ka vainīgo būtu “viegli notvert”. Viņš arī pastāstījis, kas sagaidītu šo likuma pārkāpēju.

Princis Viljams un princese Ketrīna apmeklē karaļa Čārlza III otro kronēšanas ceremoniju Skotijā

gallery icon

“Tagad, kad piekļūstat kādam failam vai vietnei, ir diezgan skaidri nosakāms, kas to izdarījis,” apliecinājis eksperts. “Ir tikai jautājums par to, vai vainīgais mēģinājis piekļūt datiem jeb arī viņš vai viņa tos varējis redzēt? Tādā gadījumā tas būtu ļoti nopietns pārkāpums.”

“Šis ārsts, medmāsa vai medicīnas darbinieks būtu licencēts, un būtu kāda struktūra, kas to regulētu. Tātad varētu tikt piemērots administratīvais sods,” viņš piebilda.

“Viņi varētu tikt atstādināti vai pat pilnībā zaudēt licenci.”

Princese Ketrīna Jordānijas kroņprinča Huseina kāzās

gallery icon

Pēc britu karaļnama biogrāfes Ingrīdas Sevardas teiktā, princese Ketrīna piedzīvojusi vēl vienu “emocionālo sarūgtinājumu” pēc tam, kad Londonas klīnikā nelikumīgi piekļūts viņas medicīniskajiem ierakstiem.

Privātuma pārkāpums Velsas princesi “šokējis”, jo kopš vēdera dobuma operācijas viņa bijusi ļoti piesardzīga, lai sabiedrībā neizplatītu informāciju par savu veselības stāvokli. 22. marta vakarā pasaule uzzināja, ka viņai atklāts vēzis.

Princese Ketrīna BAFTA ceremonijas vakarā 2023. gada 19. februārī

gallery icon