foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aktrise Gunta Virkava un dziedātāja Rita Trence kļuvušas par draudzenēm
Aktrise Gunta Virkava un dziedātāja Rita Trence.
Slavenības
2024. gada 25. marts, 06:34

Aktrise Gunta Virkava un dziedātāja Rita Trence kļuvušas par draudzenēm

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktrise Gunta Virkava un dziedātāja Rita Trence, izrādās, jau daudzus gadus ir kaimiņienes un draudzenes, kas ik rītu sūta viena otrai priecīgus un jautrus jaukas dienas vēlējumus, viena pie otras mēdz iet iemalkot kafiju, kā arī doties kopīgās pastaigās pa Rīgas parkiem.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", abas dāmas nesen apmeklēja Latvijas Nacionālo teātri, kur pirmizrādi piedzīvoja Henrika Ibsena lugas "Heda Gablere. Atgriešanās" jauniestudējums.

"Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī

2024. gada 6. martā Latvijas Nacionālajā teātrī notika Henrika Ibsena drāmas "Heda Gablere. Atgriešanās" pirmizrāde.

gallery icon

Gunta Virkava maiņās ar Lāsmu Kugrēnu spēlēja Hedas Gableres lomu 1991. gada iestudējumā, kas tapa režisora Mihaila Kublinska vadībā. Nu teātra vadība Virkavu goda viešņas statusā uzaicināja noskatīties, kāda Heda Gablere ir tapusi Edmunda Freiberga režijā tagad - pēc 33 gadiem.

Šo notikumu kopā skatīt Gunta uzaicināja draudzeni, tautā mīlēto dziedātāju Ritu Trenci, kurai rit jau piektais dzīves gads bez mīļotā vīra aktiera Imanta Skrastiņa, kas 2019. gada rudenī devās mūžībā.

Tuvinieki, kolēģi un draugi atvadās no aktiera un dziedātāja Imanta Skrastiņa

Sestdien, 14. septembrī Rīgas Meža kapličā notika atvadīšanās no aktiera un dziedātāja Imanta Skrastiņa.

gallery icon

Ar Trenci Virkava dzīvo kaimiņos un ir pazīstama jau padsmit gadu. Dāmas teātrī ieradās, eleganti un svinīgi posušās, un saņēma daudz komplimentu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dziedātāja Rita Trence un aktrise Gunta Virkava teātrī.

Par izrādi abas bija sajūsmā, paužot, ka Edmundam Freibergam izdevies izcils mūsdienīgs, tajā pašā laikā labākajās teātra klasikas tradīcijās un stilā ieturēts uzvedums. Šī bija viena no pirmajām reizēm, kad septiņus gadus pēc darba Nacionālā teātra štatā atstāšanas Gunta Virkava kā skatītāja apmeklēja kādreizējo darbavietu. Viņa aizvien cer, ka kādudien gūs iespēju atgriezties uz sava teātra skatuves kaut ar kādu simbolisku lomu, jo teātrī aizvadīti vairāki gadu desmiti un viņai tā aizvien pietrūkst.

Gunta Virkava apceļo Ameriku un satiek savējos, tostarp Ivaru Stoninu

gallery icon