Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šokolādes cepumi

Sastāvdaļas
  • 2 gl miltu
  • 1/2 gl kakao pulvera
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 450 g tumšās (semisweet) šokolādes, izkausēt
  • 4 olas
  • 150g mīksta sviesta
  • 1 1/2 gl cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 2 tējk. šķīstošās kafijas
  • 2 gl šokolādes čipšu (chocolate chips)
  • 1/2 tējk. sāls
Daudzās ārzemju filmās esmu redzējusi tādus lielus brūnus apaļus cepumus. Diezgan neglītus jāsaka, bet Amerikā tie ir ļoti populāri. Man viņi atgādina vizuāli mūsu pašu auzu pārslu cepumus - arī ne visai glīti, bet ļoti garšīgi.

Pagatavošana

1
Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijāt, pievienot kakao un sāli.
Atsevišķi saputot olas ar šķīstošo kafiju.
Atsevišķi uzputot sviestu ar cukuru. Pakāpeniski pievienot olu masu. Turpinot putot pamazām pievienot šokolādi. Iejaukt miltus un nedaudz sajaukt ar karoti kopā, tikai lai sanāk viendabīga mīkla (lieki nejaukt un neputot!). Pievienot šokolādes čipšus.

Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 10 min. Uz cepamās pannas atdzesēt.

Pievienot komentāru

Konditoreja