Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Salvijas cepumiņi

Sastāvdaļas
  • 5 tostermaizes šķēles
  • 50 g sviesta
  • 2 salvijas zariņi
  • sāls
Saziedējusi maize noder ne tikai sasmalcināšanai rīvmaizē, bet arī dažādu grauzdiņu un drumstalu pagatavošanai, ar ko pārbērt zupas un salātus. Brīnišķīgas garšu nianses var panākt, ja grauzdēšanas vai apcepšanas beigās pievieno sasmalcinātus garšaugus un sviestu.

Pagatavošana

1
Ja maizes šķēles nav ļoti apkaltušas, tad ar mīklas rulli viegli saplacini (pavisam sakaltusi maize sadrups gabaliņos). Ar cepumu formiņu izspied nelielus aplīšus. Salvijas zariņiem noplūc lapiņas.
2
Maizes aplīšus liec sausā pannā un, vairākas reizes apgrozot, viegli apbrūnini. Pievieno sviestu un izkausē.
3
Salvijas lapiņas uzliec uz cepumiņiem un piespied. Turpini cept vēl 2–3 minūtes. Viegli pārkaisi ar sāli.

Pievienot komentāru

Konditoreja