Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Brīvdienu brokastu maizītes

Sastāvdaļas
  • 300 g miltu
  • 55 g cukura
  • 60 g sviesta
  • 20 rauga, svaigā
  • 125 ml piena un ūdens jaukuma (1:1)
  • 1 ola + 1 olas dzeltenums
  • 1 ola pārsmērēšanai
Māca 100 labu padomu recepšu autore Daiga Klipa. Bez jokiem – tās ir piemērotas nesteidzīgu brīvdienu brokastīm, jo mīkla tām ir jāsagatavo jau iepriekšējā vakarā. Bet visādi citādi – tās ir vienkārši un ātri pagatavojamas.

Pagatavošana

1
Vakarā liec lielā bļodā izsijātus miltus, cukuru, sviestu, raugu, piena un ūdens maisījumu, olas un rūpīgi sakul ar mikseri – mīklai jābūt mīkstai un vijīgai (vietumis jāatlec no trauka malām). Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī.
2
No rīta ņem mīklu ārā no bļodas, izklāj uz iemiltota galda, ar rokām izlīdzini un ieklāj pildījumu. Tad sarullē, sagriez rupjās ripās, pārsmērē ar viegli sakultu olas dzeltenumu un cep 200 grādos 20–25 minūtes.
3
Pildījumu variācijas: * saldais, tradicionālais – kanēlis + cukurs + skābais krējums, ko var papildināt ar svaigu rīvētu ķirbi un medu (cukura vietā), svaigām vai saldētām ogām; * sāļais – rīvēts burkāns + sīpols + paprika + ķiploks (visi dārzeņi pirms tam jāapcep) + garšvielas, kuras tīk + siers.

Pievienot komentāru

Konditoreja