Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
100 Labi padomi

Dzērveņu un pistāciju cepumi

Sastāvdaļas
  • 260 g miltu
  • 180 g mīksta sviesta
  • 60 g cukura plus nedaudz apviļāšanai
  • 60 g kaltētu dzērveņu
  • 50 g lobītu pistāciju
  • 1 ola
  • 1 ēdk. skābā krējuma
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 apelsīna miziņas, rīvēta
Pagatavot šos cepumus māca recepšu autore un pavāre Ieva Salmane. Šis našķis ir viegli pagatavojams, tik vien, ka jāatceras tam atvēlēt atdzišanas laiku ledusskapī.

Pagatavošana

1
Izsijā lielā bļodā miltus kopā ar sāli un kanēli. Atsevišķi sakul sviestu ar cukuru, krējumu un apelsīna miziņu. Sajauc sviestu ar miltiem. Iemīci riekstus un dzērvenes.
2
No mīklas savel desiņu apmēram 5 cm diametrā. To spiežot pret darba virsmu, izveido kantainu.
3
Ietin pārtikas plēvē un liec vismaz uz 2 stundām ledusskapī sacietēt.
4
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kantaino desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus. Apviļā cukurā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs un šķēlītes liec uz plāts. Cep 15–20 minūtes.

Pievienot komentāru

Konditoreja