Dārzeņu sautējums ar malto gaļu
Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- 400 g jauktas maltās gaļas
- 250 ml buljona vai ūdens
- 70 g skābā krējuma
- 2 tomāti
- 2 paprikas pākstis
- 2 lielas ķiploka daiviņas
- 1 prāvs puravs
- 1 kolrābis
- 2 ēdk. eļļas
- 1–2 tējk. maltas saldās paprikas
- ½ tējk. maltu čili piparu
- ½ tējk. kaltēta timiāna
- sāls
Sautējums ir gana sātīgs, bet, ja gribas svaigāku garšu, beigās var bagātīgi pārkaisīt sakapātus pētersīļus, dilles un koriandru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotus kartupeļus sagriez aptuveni 1 cm lielos gabaliņos, ķiplokus – šķēlītēs, puravu – ripiņās, papriku – strēmelītēs, tomātus sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno gaļu, ķiplokus un timiānu un apcep.
3
Pievieno kartupeļus, kolrābjus, puravus un papriku, pielej buljonu, iemaisi sāli, malto papriku un čili un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes.
4
Iemaisi tomātus un krējumu un sautē vēl 5 minūtes.