Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Dārzeņu sautējums ar malto gaļu

Sastāvdaļas
  • 600 g kartupeļu
  • 400 g jauktas maltās gaļas
  • 250 ml buljona vai ūdens
  • 70 g skābā krējuma
  • 2 tomāti
  • 2 paprikas pākstis
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 1 prāvs puravs
  • 1 kolrābis
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1–2 tējk. maltas saldās paprikas
  • ½ tējk. maltu čili piparu
  • ½ tējk. kaltēta timiāna
  • sāls
Sautējums ir gana sātīgs, bet, ja gribas svaigāku garšu, beigās var bagātīgi pārkaisīt sakapātus pētersīļus, dilles un koriandru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus kartupeļus sagriez aptuveni 1 cm lielos gabaliņos, ķiplokus – šķēlītēs, puravu – ripiņās, papriku – strēmelītēs, tomātus sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno gaļu, ķiplokus un timiānu un apcep.
3
Pievieno kartupeļus, kolrābjus, puravus un papriku, pielej buljonu, iemaisi sāli, malto papriku un čili un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes.
4
Iemaisi tomātus un krējumu un sautē vēl 5 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni