Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jogurta un krējuma saldējums

Sastāvdaļas
  • 400 ml apelsīnu sulas
  • 360 g grieķu jogurta
  • 180 g saldā krējuma
  • 4 ēdk. cukura vai šķidra medus
  • ¼ tējk. vaniļas esences
Varētu sacīt, ka saldējuma gatavošanas tradīcijas ir tikpat senas kā pasaule. Zināms, ka jau 3000 gadu pirms Kristus dzimšanas Ķīnā gatavoja atvēsinošus gardumus no saberztiem ledus gabaliņiem un augļu sulas. Stāsta, ka ap 2800. gadu pirms Kristus dzimšanas līdzīgu saldētu atspirdzinājumu esot gatavojuši arī Sahārā. Savukārt Senajā Grieķijā saldēto augļu un ogu sulu papildinājis vīns un medus. Pat Hipokrāts esot ieteicis saviem pacientiem saldējumu, jo tas spirdzinot un atdzīvinot garu un pozitīvi ietekmējot vispārējo labsajūtu.

Pagatavošana

1
Bļodā samaisi jogurtu, medu, krējumu un vaniļu.
2
Saldēšanai piemērotas porciju veidnītes līdz pusei piepildi ar šo jogurta maisījumu.
3
Pielej apelsīnu sulu.
4
Iespraud kociņus. Liec saldētavā vismaz uz 5 stundām vai vēl labāk – uz visu nakti.

Pievienot komentāru

Deserti