Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sparģeļu salāti

Sastāvdaļas
  • 400 g novārītu sparģeļu
  • 100 g Fetas siera
  • 8 vārītu paipalas olu
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. citrona sulas
  • 1 tējk. maigu sinepju
  • pa šķipsnai sāls un piparu, kapātu lociņu
Sparģelis neticamā kārtā ir gan garšīgs, gan veselīgs. Bagāts ar vitamīniem A un C, uztur kārtībā gremošanas sistēmu un pat pazeminot asinsspiedienu. Turklāt sparģeli arī nevajag īpaši apģērbt, lai tas būtu maltītes cienīgs; tas ir pievilcīgs pats par sevi. Bet vispirms ir jāsaprot, ko ar to darīt. Ir sastopami zaļi, balti un violeti sparģeļi, taču to pagatavošana ir līdzīga un vienkārša. Vispirms nogriez vai vienkārši nolauz cieto, koksnaino daļu, kas ir tuvāk saknei. Koksnainumu var sajust, palokot sparģeli; tieši īstajā vietā tas pārlūzīs (protams, koksnainās daļas var arī nebūt). Tad ar kartupeļu vai īpašu sparģeļu nazīti apakšdaļu plāni nomizo, un – gatavs! Sparģeļiem nepieciešama tikai minimāla termiskā apstrāde, visvienkāršākais un ātrākais ir tos novārīt vai notvaicēt, saglabājot svaigumu, sulīgumu un garšu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Sparģeļus sagriez pāris centimetru garos gabaliņos, no citrona sulas, eļļas, sinepēm, sāls un pipariem sakul mērci. Liek uz servējamā šķīvja sparģeļus, tiem uzdrupini sieru, pa virsu saliec olu pusītes. Visu apslaki ar mērci un pārkaisi lociņus. Būs gardi ar apgrauzdētas maizes riku.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni