Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kāpostu sacepums

Sastāvdaļas
  • 800 g galviņkāpostu
  • 200 g ziedkāpostu
  • 200 g žāvēta šķiņķa
  • 1–2 burkāni
  • 2 olas
  • 5 ēdk. majonēzes
  • 2 ēdk. kapāta timiāna
  • 3 ēdk. rīvmaizes
  • ⅔ tējk. maltu melno piparu
Vienkārši pagatavojams un ļoti garšīgs ēdiens ikdienai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Galviņkāpostu smalki sagriez, apkaisi ar sāli un ar rokām cieši saspaidi, lai izdalās sula. Ziedkāpostu sadali mazās rozetēs un samaisi ar saspaidītajiem kāpostiem. Noliec malā uz 15 minūtēm. Šķiņķi sagriez nelielos kubiņos, bet burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Olas sakul ar 3 ēdamkarotēm majonēzes.
2
Nolej kāpostiem sulu un sajauc tos ar sakultajām olām, pipariem un timiānu. Liec vienu kārtu kāpostu cepamformā, virsū liec burkānu kārtu, tad liec šķiņķi, ko pārklāj ar atlikušajiem kāpostiem. Visu pārlej ar 2 ēdamkarotēm majonēzes, pārkaisi ar rīvmaizi.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Liec sacepumu uz restītēm cepeškrāsns vidējā nodalījumā un cep 20 minūtes, kamēr virspuse kļuvusi zeltaini brūna. Pasniedz karstu, sagrieztu porciju gabalos un pārkaisītu ar kapātiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni