Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Risoto ar ziedkāpostu un selerijas sakni

Sastāvdaļas
  • 200 g brūno rīsu
  • 1 maza selerijas sakne, nomizota un sagriezta kubiņos
  • 400 g ziedkāposta, sadalīs mazākās rozetēs
  • 500 ml nesaldināta mandeļu piena
  • 1 litrs dārzeņu buljona
  • 4 daiviņas ķiploka, sasmalcinātas
  • 20 g fetas tipa siera
  • Sāls un malti melnie pipari
  • 1 ēdk. Eļļa
  • Rozmarīna lapiņas un grauzdēti ciedru rieksti rotāšanai
Risoto ir piemērots arī ēšanai karstā laikā, jo būs garšīgs arī auksts. Šī recepte ir piemērota vegāniem, bet, ja vēlies mandeļu piena vietā vari likt parasto pienu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Rīsus izvāra sālsūdenī līdz tie gandrīz mīksti. Nokās un noliec malā.
2
Eļļu uzsildi uz pannas, pievieno ķiploku, selerijas sakni, sāli, piparus un apcep uz vidējas liesmas kādas 4-5 minūtes. Pievieno rīsus un samaisi.
3
Pievieno buljonu, pakāpeniski lej klāt pusi mandeļu piena, visu laiku maisot. Turpini sildīt 15 minūtes.
4
Liec klāt ziedkāpostus un ik pa brīdim turpini 10 minūtes gatavot, līdz ziedkāposts ir mīksts. Pievieno sieru. Pārber ar rozmarīnu un ciedru riekstiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni