Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ziedkāpostu biezenis

Sastāvdaļas
  • 1 vidēji liels ziedkāposts
  • 1 glāze vistas buljona (vari izmantot buljona kubiņu)
  • 4 ēdk. sviesta
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls, pipari, rozmarīns, ķimenes – pēc garšas
Ziedkāpostu, arī kabaču vai ķirbju biezeni parasti pasniedz piedevās gaļas vai zivs ēdienam, taču tas kādā ēdienreizē var būt arī pamatēdiens. Ziedkāpostu biezenis kļūst pikants, ja tam pievieno krietni daudz ķiploku.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Ķiploku sagriez un apcep, kamēr ķiploks kļūst mīksts un apbrūnējis.
2
Lej katliņā vistas buljonu, pievieno sīki sagrieztu ziedkāpostu un vāri uz vidējas uguns 10–15 minūtes, kamēr kļūst mīksts.
3
Buljonu nolej, ziedkāpostam pievieno ķiplokus, sviestu un garšvielas un kārtīgi sablendē. Gatavs!

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni