foto: AP/LETA
Latvijā atļauts medīt muflonus, zeltainos šakāļus un baibakus
Muflons.
Sabiedrība
2014. gada 4. augusts, 01:25

Latvijā atļauts medīt muflonus, zeltainos šakāļus un baibakus

Jauns.lv

Stājušies spēkā jauni medību noteikumi, kas paredz medījamo dzīvnieku sugu sarakstā iekļaut Amerikas ūdeles, jenotsuņus, dambriežus, muflonus, Sika briežus, jenotus, zeltainos šakāļus, nutrijas un baibakus, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Jaunie noteikumi papildināti ar medību tiesisko regulējumu atbilstoši faktiskajai situācijai, tādējādi sakārtojot medību tiesību apriti. Tāpat tie paredz medījamo dzīvnieku sugu sarakstā iekļaut Latvijas faunai neraksturīgas un invazīvas sugas, kas jau izplatījušās kaimiņvalstīs.

Noteikumos vairākām sugām mainīti medību termiņi. Ievērojot bebru fizioloģiju, pieņemts lēmums par šīs sugas medību termiņa pārcelšanu, atļaujot tās medības sākt agrāk, attiecīgi arī beidzot agrāk un līdz ar to agrāk uzsākot dzīvnieku saudzēšanas periodu.

Medību noteikumos precizēta arī šķirnes medību suņu apzīmēšanas kārtība un izmantošana medībās. Medību suņu izmantošanas kārtība medībās ir papildināta ar prasību medību laikā medību suņus apzīmēt ar spilgtas krāsas elementu vismaz divu centimetru platumā, lai medību suņi būtu pamanāmi un atpazīstami.  

Tāpat noteikumos precizēta medību norises dokumentēšanas un informācijas aprites kārtība, medību vadītāja pienākumi un tiesības, nomedītā dzīvnieka pārvietošanas kārtība un kārtība, kāda medību trofejas izvedamas no Latvijas.

BNS