Valsts policijas atsavinātās, viltotās luksusa preces

Kriminālvajāšana tiek uzsākta pret kādu 1986. gadā dzimušu vīrieti un viņa 60 gadus veco kompanjonu, kuri interneta portālos andelēja viltotas ...

gallery icon
112
2024. gada 26. aprīlis, 14:51

FOTO: kriminālvajāšana uzsākta pret diviem viltus luksusa preču andelētājiem - viņiem atsavināta visa prece un naudas līdzekļi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kriminālvajāšana tiek uzsākta pret kādu 1986. gadā dzimušu vīrieti un viņa 60 gadus veco kompanjonu, kuri interneta portālos andelēja viltotas “Apple”, “Louis Vuitton”, un citu zīmolu preces.

Aizvadītajā gadā Valsts policija konstatēja, ka vienā no sludinājumu portāliem ilgstoši un nelikumīgi tiek izplatīti viltoti, dažādu luksusa zīmolu pulksteņi, saulesbrilles, apģērbs, somas un citas preces. Saistībā ar notikušo 2023. gadā 3. aprīlī tika uzsākti divi kriminālprocesi, bet 27. aprīlī amatpersonas aizturēja divas noziegumā iesaistītas personas  – 1986. gadā dzimušu vīrieti un 1964. gadā dzimušu sievieti, kuri tika ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Veicos kratīšanas aizdomās turamo vīriešu mājvietās un transporta līdzekļos, no viņiem tika atsavinātas aptuveni 300 dažādas preces ar acīmredzamām viltojuma pazīmēm, kā arī naudas līdzekļi 47 391 eiro apmērā. Vīrieši nelikumīgi bija izplatījuši tādas preču zīmes kā “Apple”, “Samsung”, “Louis Vuitton”, “Tisson”, “Rolex”, “Cartier”, “Versace”, “Prada”, “Dior”, “Hermes”, “Gucci”, “Michael Kors”, “Polo”, “Chanel”, “Burberry”, “Balenciaga” un “Lamborghini”. Viņu darbība preču zīmju īpašniekiem radīja zaudējumus 399 543 eiro apmērā.

Aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Šī gada 18. aprīlī Valsts policijas darbinieki pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nosūtīja to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret minētajām personām.

Ja Jūsu rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistībā ar aizliegtu uzņēmējdarbību, kas saistīta ar viltotu preču apriti un izplatīšanu, Valsts policija aicina ziņot, rakstot e-pastu: krpp3b1n@riga.vp.gov.lv vai nosūtot iesniegumu elektroniski portālā Latvija.lv, vai arī iesniedzot tuvākajā Valsts policijas iecirknī! Anonimitāte tiek garantēta.