foto: Shutterstock
Ķekavā atsakās no ieceres būvēt ledus halli
Novadu ziņas
2024. gada 25. aprīlis, 18:34

Ķekavā atsakās no ieceres būvēt ledus halli

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ķekavas novada dome otrdienas, 23. aprīļa, sēdē atkārtoti izskatījusi kolektīvo iesniegumu par ledus halles būvniecību. Tā kā pašvaldības budžetā nav finansējums šāda projekta īstenošanai un privātie investori nav izrādījuši interesi īstenot projektu, nolems halli nebūvēt.

2023. gada 12. jūlijā sabiedrības līdzdalības platformā "ManaBalss.lv" uzsākta parakstu vākšana iniciatīvas “Ledus halli Ķekavas novadā” atbalstam, un Ķekavas novada pašvaldībā tika iesniegts Matīsa Ribkinska kolektīvais iesniegums ar lūgumu rast risinājumu halles projektēšanai un būvniecībai.

Kolektīvais iesniegums sākotnēji izskatīts Ķekavas novada domes pagājušā gada 9. augusta sēdē, kurā tika lemts par iesnieguma turpmāko virzību, kā arī par atbildīgo Ķekavas novada pašvaldības struktūrvienību iesnieguma virzībai tika noteikta Attīstības un būvniecības pārvalde.

Pārvaldes pārskats par kolektīvā iesnieguma virzību izskatīts Ķekavas novada domes pērnā gada 8. novembra sēdē, kurā, ņemot vērā pašvaldības finansiālās iespējas, tika atbalstīts priekšlikums meklēt iespēju privātās partnerības sadarbībai, piesaistot privāto investoru projekta realizācijai.

Ķekavas novada informatīvajā izdevumā un pašvaldības sociālajos tīklos 2023. gada 14. novembrī publicētajā paziņojumā aicināja pieteikties privāto investoru un attīstītāju ledus halles projekta īstenošanai Ķekavas novadā, savukārt 2023. gada 8. decembrī nosūtīta iniciatīvas vēstule Latvijas Hokeja federācija par iespējamo privāto investoru iesaistīšanos projektā, kā arī aicinājums sniegt ieteikumus projekta realizācijai un tālākai attīstībai.

Ķekavas novada domes 10. aprīļa sēdē atkārtoti tika skatīts pārvaldes pārskats, kura situācijas izklāstā tiek norādīts, ka no Latvijas Hokeja federācijas netika saņemta atbilde , kā arī nav saņemta informācija par potenciālajiem privātajiem investoriem. Otrdienas, 23. aprīļa, domes sēdē, ņemot vērā iepriekš minēto, tika atbalstīts lēmums izbeigt izskatīt iesniegumu.