foto: daugavpils.lv
Lielā Stropu ezera krastā drīzumā būs jauns stāvlaukums
Stropu apkaime ir Daugavpilī plašākā rekreācijas un aktīvās atpūtas vieta, kas nemitīgi attīstās un piesaista arvien vairāk atpūtnieku.
Novadu ziņas
2024. gada 24. aprīlis, 05:08

Lielā Stropu ezera krastā drīzumā būs jauns stāvlaukums

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lielā Stropu ezera krasts, ņemot vērā tajā nu jau pieejamo sporta, atpūtas un izklaides infrastruktūru, pārvēršas par tādu kā "Latgales Jūrmalu". Jaunajos Stropos, blakus Centrālajai pludmalei, aktīvi norisinās plaša stāvlaukuma būvniecība. Jau šajā vasaras sezonā te tiks iekārtota vieta vairāk nekā 100 spēkratu novietošanai, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Stropu apkaime ir Daugavpilī plašākā rekreācijas un aktīvās atpūtas vieta, kas nemitīgi attīstās un piesaista arvien vairāk atpūtnieku.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs uzsver: “Mūsu Lielā Stropu ezera krasts, ņemot vērā tajā nu jau pieejamo sporta, atpūtas un izklaides infrastruktūru, pārvēršas par tādu kā “Latgales Jūrmalu”. Tāpēc, protams, jānodrošina arī iespēja tikt uz šo pludmali, atstājot automašīnu tepat blakus. Esošās autostāvvietas paplašinājums bija acīmredzami nepieciešams, un esmu pārliecināts, ka šovasar jaunās autostāvvietas tiks regulāri un stabili piepildītas.”

Rūpējoties par pludmales, promenādes un aktīvās atpūtas trašu ērtību, pašvaldība paplašina esošo stāvlaukumu, iekārtojot vietu vēl 111 vieglo auto un 3 autobusu novietošanai.

Uz šo brīdi jau ir uzstādītas apmales, nožogojums, ierīkots apgaismojums, lokālā lietus ūdens kanalizācija, tiek ierīkota videonovērošanas sistēma, stāvlaukuma pamatne tiek gatavota asfaltēšanai.

Projekta īstenošanas gaitā maksimāli saglabāti stāvlaukuma tuvumā esošie koki.

Tiks izveidota gājēju pāreja, kas savienos jauno stāvvietu un tuvumā esošo jaunizbūvēto tramvaja sliežu apli.

Paredzēts, ka jaunais stāvlaukums tiks izbūvēts līdz 1. jūnijam un būs pilnvērtīgi izmantojams jau šī gada pludmales sezonā. Darbu izmaksas – 435 911,14 euro (ar PVN).