foto: Ekrānšāviņš
"Pazīstamiem žurnālistiem neprasu apliecības!" Kā Kūtri iemānīja intervijā ar Kremļa mediju tepat Rīgā
Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (ZZS) apgalvo, ka nav zinājis, kādā medijā publicēta intervija.
Sabiedrība
2024. gada 23. aprīlis, 13:44

"Pazīstamiem žurnālistiem neprasu apliecības!" Kā Kūtri iemānīja intervijā ar Kremļa mediju tepat Rīgā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajos tīklos nopublicēts intervijas izgriezums ar Saeimas deputātu Gunāru Kūtri (ZZS), kurā redzams, ka parlamentārietis runājis kamerai, kuras nofilmētais materiāls publicēts populārajā Krievijas propagandas medijā "Izvestia".

Internetā ievietotais fragments liecina, ka medijs Kūtrim uzdevis jautājumus par jauniecelto ārlietu ministri Baibu Braži.

Sarunā ar medija pārstāvi Saeimas deputāts slavē ministri. Redzams, ka intervija ir filmēta netālu no Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ēkas un Brīvības pieminekļa:

Taču grūti nesaprast interneta lietotāju sašutumu par šo interviju, jo Latvijā piekļuve "Izvestia" ir ierobežota, ņemot vērā, ka tas ir Krievijas uzsākto karu un Vladimira Putina režīmu slavinošs propagandas resurss.

Vērsāmies pie paša Saeimas deputāta, lai noskaidrotu, kā organizēta intervija, kas to veicis un vai Kūtris zinājis, ka tiks translēts "izvestia".

"Es nezinu, kādā resursā ir publicēta mana intervija. Žurnāliste, ar kuru esmu runājis vairākas reizes - agrāk viņa pārstāvēja žurnālu "Lilit" - piezvanīja un vēlējās noskaidrot manu viedokli par jauno ministri. Sarunājām tikšanos pa ceļam uz universitāti," rakstiski Jauns.lv skaidro Kūtris.

"Es neatsaku intervijas, jo savu viedokli vienmēr paužu godīgi un atklāti. Nemeloju. Un pazīstamiem žurnālistiem neprasu uzrādīt savu apliecību. No tā nemainās manas atbildes saturs. Atbildēju uz jautājumiem, jo man nav kauns par mūsu jauno ārlietu ministri. Lai viņai veicas!" piebilda deputāts.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Patiesība par meliem” saturu atbild Izdevniecība "Rīgas Viļņi".