foto: Facebook / Jēkabpils pašvaldība
Jēkabpilī atsāk darbus pie Daugavas aizsargdambja stiprināšanas
Ekskavators atjauno Daugavas aizsargdambi Jēkabpilī
Novadu ziņas
2024. gada 22. aprīlis, 12:45

Jēkabpilī atsāk darbus pie Daugavas aizsargdambja stiprināšanas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma veiksmīgi atsākti darbi pie Daugavas aizsargdambja remonta Jēkabpilī. Pirms pārtraukuma iesāktie darbi pavasara plūdus ir izturējuši veiksmīgi un būvnieki ziņo, ka hidroloģiskie apstākļi ir labvēlīgi būvniecībai.

Plūdi Jēkabpilī un Sakas salā, 2024.gada 1. marts.

1.marts Jēkabpils un Sakas salas applūdušajās teritorijās.

gallery icon

Līgums par aizargdambja stiprināšanu ir dārgākais Jēkabpils vēsturē. Projekta izmaksas ir gandrīz 17 miljoni eiro un to finansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds, valsts un pašvaldība. Dambis tiks stiprināts visā tā garumā padarot to drošāku un izturīgāku pret plūdiem.

Pirms ziemas tehnoloģiskā pāŗtraukuma būvnieki paspēja iebūvēt atbalsta sienas aptuveni 110 metru garumā un ar akmeņiem noklāt dambja nogāzi apmēram 240 metru nogrieznī. Būvnieki cer betonēšanas darbus pabeigt šogad. Šobrīd turpinās dambja stiprināšanas darbi un deformētās atbalsta sienas nojaukšana.

Šobrīd dambja stiprināšanā ir iesaistītas septiņas brigādes, taču līdz vasarai gaidāms, ka pakāpeniski tām pievienosies vēl gandrīz divreiz vairāk brigāžu. “Darbi ir atsākušies veiksmīgi. Ūdens līmenis gan šobrīd joprojām ir augsts, bet tam ir tendence strauji kristies – apmēram par 10 centimetriem dienā. Tuvākajā laikā varēsim atsākt darbus pilnā apmērā. Šobrīd šeit darbojas septiņas brigādes visā Jēkabpils dambja garumā, bet maija vidū ir plānots piesaistīt vēl astoņas, tad vasarā – tajā būvniecības karstākajā sezonā ir vēl apmēram tikpat,” saka SIA “Jēkabpils PMK” būvdarbu vadītājs Jānis Dimants.

Pašvaldība informē, ka būvdarbu laikā Pļaviņu ielā posmā no Zvanītāju ielas līdz Mežrūpnieku ielai var tikt apgrūtināta pieeja iebrauktuvēm uz īpašumiem. Neskaidrību vai jautājumu gadījumā pašvaldība aicina zvanīt pa tālruni 27810112.

Jēkabpilī stiprina Daugavas aizsargdambi 22.04.2024.

Pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma veiksmīgi atsākti darbi pie Daugavas aizsargdambja remonta Jēkabpilī. Pirms pārtraukuma iesāktie darbi pavasara plūdus ir izturējuši ...

gallery icon