foto: Valsts policija
Šokējošas ziņas Rusiņa lietā. Mirušās sievietes kaimiņiene palīdzēja slepkavam izsekot upuri
Šī gada 16. aprīlī apritēja tieši gads, kopš Leons Rūsiņš Jēkabpilī ar cirvi nogalināja savu bijušo sievu un divu bērnu māti Ivetu.
Sabiedrība
2024. gada 18. aprīlis, 05:51

Šokējošas ziņas Rusiņa lietā. Mirušās sievietes kaimiņiene palīdzēja slepkavam izsekot upuri

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Apritējis gads kopš šokējošās slepkavības, kuru Jēkabpils pusē pastrādāja policijas joprojām nenotvertais Leons Rusiņš. Viņš nepilngadīgā dēla acu priekšā ar cirvi nogalināja māti – savu bijušo dzīvesbiedri, kuru pirms tam bija terorizējis ilgu laiku, likumsargu netraucēts.

Nesenā intervijā resursam “Jurista vārds” nogalinātās sievietes advokāte Anna Nore atskatījās uz šo lietu un ieskicēja savu pieredzi, pārdomas. Advokāte, stāstot par traģisko dienu, pieminēja, ka slepkavam ikdienā bijuši arī "palīgi", kas asistējuši viņa darbībās pret sievieti.

Jau iepriekš bija vēstīts par kaimiņu dzirdētiem nostāstiem, ka Rusiņš blakus savas bijušās dzīvesbiedres mājai novietojis automašīnā ierīkotu kameru, lai novērotu. Intervijā ar advokāti pausts, ka kāda sievietes kaimiņiene cītīgi slaucīja logus Rusiņa novietotajai automašīnai, lai caur tajā ievietoto kameru varētu labāk redzēt.

Uzzināts arī, ka Rusiņa darba devējs, kurš slepkavu nodarbinājis nelegāli, bija slēpis lietiskos pierādījumus. Tie pārvietoti no Rusiņa dzīvesvietas uz viņa namu. Abi kādu laiku bijuši apcietināti, bet tad atbrīvoti.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 16. aprīlī apritēja tieši gads, kopš Leons Rusiņš Jēkabpilī ar cirvi nogalināja savu bijušo sievu un divu bērnu māti Ivetu. Slepkavība notikusi Ivetas mātes un abu viņas mazgadīgo dēlu acu priekšā. Pēc 365 dienām Rusiņu tā arī neatrada. Viņš izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā. Valsts policijā apgalvo, ka Rusiņa meklēšanā iesaistīti labākie izmeklētāji. Viena no viņu versijām ir pašnāvība.

Tieši šajā sestdienā notika vērienīgi meklēšanas darbi, kuros piedalījās koledžas audzēkņi, "Bezvests.lv" speciālisti. Rusiņa mirstīgās atliekas meklē gan mežā, gan upē (Tā kā Ļaudonas vietiņa, kur vīrietis pēc slepkavības pametis automašīnu, atrodas pie Aiviekstes upes).

"Ir pamats uzskatīt, ka viņš vairs nav dzīvs. Esam atsākuši plašus meklēšanas darbus," informē Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks. Ivetas advokāts šobrīd juridiski pārstāv viņas bērnu. Viņa šaubās, vai Rusiņš pastrādājis suicīdu. "Ja viņš ir dzīvs, es ceru, ka kādā brīdī viņš pieļaus kļūdu," sacīja Anna Nora.