foto: Kuldīgas novada pašvaldība
Kuldīdzniece Līze nosvinējusi savu 104. jubileju
Jubilāre Līze Rēfelde un Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.
Novadu ziņas
2024. gada 13. aprīlis, 07:56

Kuldīdzniece Līze nosvinējusi savu 104. jubileju

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

2. aprīlī savu 104. jubileju atzīmēja kuldīdzniece Līze Rēfelde - seniori apsveikt devās arī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, kura novēlēja Līzes kundzei labu veselību.

"Ir pagājis gads un mēs atkal tiekamies. Sveicam jūs skaistajā jubilejā un vēlam veselību, spēku un možu garu. Jūs esat liels malacis, mēs ļoti priecājamies par katru novadnieku, kurš nodzīvojis tik dižu mūžu." sacīja Astaševska.

Līzes kundze dzīvo kopā ar saviem mīļajiem - krustmeitu Daci Druvaskalni, viņas vīru, un meitas ģimeni. Viņas ikdiena aizrit mājās, skatoties televizoru – Līzes kundze aktīvi seko līdzi Latvijas un pasaules notikumiem. Krustmeita vēsta, ka veselība jubilārei ir apbrīnojami spēcīga - pie dakteriem viņa nav bijusi gadiem, Līze nelieto nekādas zāles, tikai vitamīnus, bet tiklīdz atnāk pavasaris, tā krustmāti vairs nevarot noturēt istabā - viņai ļoti patīk doties laukā, dārzā. Tāpat Līzes kundze raiti skaita savus bērnības dzejoļus, kuri ataust atmiņā.

Sirmgalve nāk no kuplas sešu bērnu ģimenes un piedzīvojusi arī laiku izsūtījumā Sibīrijā. Kad bijusi iespēja, ģimene atgriezusies dzimtenē. Rēfeldes kundzei pašai bērnu nav, bet māsas bērni un mazbērni ir blakus. Māsas mazmazbērni viņu mīļi sauc par omīti.

Priekšsēdētaja Līzes kundzei dāvāja ziedus viņas mīļākajā saulaini dzeltenā krāsā un dāvanu - pašvaldības svētku pabalstu 150 eiro apmērā. Šāds pabalsts ik gadu veselības stiprināšanai tiek piešķirts visiem 100 gadu slieksni pārkāpušajiem Kuldīgas novada iedzīvotājiem.

Vēlam Līzes kundzei stipru veselību un ik dienu piepildītu ar prieku un tuvinieku mīlestību!