Lieldienu brīvdienās Carnikavas iedzīvotājiem vēlams iekrāt pārtikas rezerves — kādu laiku būs problemātiskāk to iegādāties
Carnikavas "Vesko" veikals Tulpju ielā (ekrānuzņēmums no "Google Maps")
Novadu ziņas
2024. gada 28. marts, 04:57

Lieldienu brīvdienās Carnikavas iedzīvotājiem vēlams iekrāt pārtikas rezerves — kādu laiku būs problemātiskāk to iegādāties

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ādažu novada Carnikavas iedzīvotājiem tuvāko dienu laikā vajadzētu rūpīgāk pasekot savām pārtikas rezervēm, jo trīs nedēļas pilsētā darbosies tikai viens pārtikas veikals.

No 2. līdz 24. aprīlim būs slēgts veikals "Mego", kas atrodas Rīgas ielā 14, bet jau no 22.marta uz rekonstrukcijas laiku ir aizvērts veikals "Gauja" Rīgas ielā 23, kas pievienojies "Elvi" veikalu tīklam.

Tādējādi trīs nedēļas Carnikavā būs pieejams tikai viens pārtikas veikals – "Vesko", Tulpju ielā 1A, atgādina Ādažu novada pašvaldības vietne.

Vēl viena alternatīva ir pārtikas veikals "Ievas", Gaujā, kurš atrodas 1.6 kilometru attālumā un ko ērti var sasniegt triju minūšu laikā, izmantojot vilcienu satiksmi vai velosipēdu.

Iedzīvotājiem aktuālos jautājumus lūdzām skaidrot uzņēmumam, vaicājot vai "Mego" veikala rekonstrukcijas laikā slēgti būs visi ēkā esošie veikali, kas mainīsies pēc darbu pabeigšanas un kādi būs ieguvumi Carnikavas pagasta iedzīvotājiem. 

Rīgas ielā 14 slēgts būs tikai "Mego"

"Mego" veikalu tīkla Mārketinga nodaļas vadītājs Aleksandrs Afanasjevs pašvaldībai skaidroja, ka laika posmā no 2. līdz 24. aprīlim slēgts būs tikai pārtikas veikals, visi pārējie uzņēmumi, kas atrodas ēkā, savu darbu turpinās – gan aptieka 1. stāvā, gan saimniecības preču, apģērbu un citi veikali, kā arī ārstu prakses un "Centrālā laboratorija".

Uzņēmumā norāda, ka izprotot klientu vajadzības un pašreizējo situāciju ar veikalu pieejamību Carnikavā, visi rekonstrukcijas darbi tiks veikti pēc iespējas ātrāk.

Kas mainīsies pēc rekonstrukcijas?

Veikals. Pēc rekonstrukcijas veikals kļūs plašāks un modernāks. Tiks veikti nepieciešamie tehniskie uzlabojumi, atjaunots aprīkojums, kā arī uztaisīts kosmētiskais remonts tirdzniecības zālē. Uzņēmums ir apņēmies paplašināt arī produkcijas sortimentu, īpašu uzmanību pievēršot kulinārijas un konditorejas produktiem.

Autostāvvieta. Jau iepriekš ziņots, ka rekonstrukcija ietvers arī teritorijas labiekārtošanu ap veikalu. Būtiski  tiks paplašināta autostāvvieta – līdz 42 vietām.

Depozīta punkts. Taras nodošanas punkts jeb Depozīta punkts, kas līdz šim bija ēkā, pēc rekonstrukcijas tiks novietots ārpusē, nodrošinot ērtu piekļuvi un atvieglojot klientiem nodošanas procesu.

Veloceliņš. Uzņēmums atbalsta iniciatīvas, kas veicina veselīgu dzīvesveidu, tāpēc sola ērtu un drošu piekļuvi veikalam ne tikai autovadītājiem, bet arī velobraucējiem, proti – gar veikalu tiks izveidots arī veloceliņš.

Tirdzniecības vietas. Rekonstrukcijas plānos paredzēta arī tirdzniecības vietu izveide pie veikala zem speciālas nojumes, kur īpaši vasaras sezonā vietējās saimniecības un uzņēmēji varēs piedāvāt savu produkciju pircējiem.

Pakomāti. "DPD" un "Omniva" pakomāti, kas bija izvietoti pie ēkas, taču uz rekonstrukcijas laiku demontēti, tiks atkal uzstādīti, kad būs noslēgušies visi nepieciešamie teritorijas labiekārtošanas darbi.

Visas iepriekš minētās izmaiņas un teritorijas sakārtošanu plānots pabeigt šī gada maijā.

Jauno "Elvi" veikalu (līdz šim - Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvās biedrības veikals "Gauja") Rīgas ielā 23, Carnikavā, pēc rekonstrukcijas plānots atvērt maija vidū, informē veikalu tīkla pārstāvji.

Kāpēc rekonstrukciju Carnikavā vienlaikus veic vairāki veikali? 

Ādažu novada pašvaldības tīmekļa vietnē atzīts, ka Carnikavas iedzīvotājus ir satraukusi situācija, ka vienlaikus uz rekonstrukcijas laiku aizvērsies vairāki veikali, kas atrodas nepilnu 200 metru attālumā viens no otra – gan “Mego”, Rīgas ielā 14, gan Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrības veikals “Gauja” jeb mazais “Mego”, Rīgas ielā 23.

Pasvaldība skaidro, ka pakāpeniski notiek Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrības un “Elvi” (SIA “Neylon”) apvienošanās, bet Rīgas starprajonu zvejnieku kooperatīvā biedrība nebija informēta par “Mego” rekonstrukcijas plāniem. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Māra Auptmane bija atzinusi, ka nekādā gadījumā nebūtu vērusi ciet veikalu, ja zinātu, ka rekonstrukciju plāno arī lielais “Mego”.