foto: NMPD
Unikāla glābšanas operācija: NMPD darbinieki zilo ezeru zemē palīdzējuši kādam sirmgalvim
Sirmgalvja glābšanas operācija.
Sabiedrība
2024. gada 20. marts, 11:00

Unikāla glābšanas operācija: NMPD darbinieki zilo ezeru zemē palīdzējuši kādam sirmgalvim

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki unikālā glābšanas operācijā palīdzējuši kādam sirmgalvim, kuram bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

"Ir tādas mājas, kur piebraukt nevar ne pa vienu pusi, ne pa otru pusi. Bet mūsu pusē tā te cilvēki dzīvo. Viņiem sava zeme, savas mīļās mājas! Gribas jau novecot, redzot gan tos mežus, gan tos plašos laukus! Kur tad pie bērniem pilsētas dzīvoklī – tur tik asfalta jūra, nevis ziedošas pļavas aiz loga!" NPMD mājaslapā iesākas stāsts par medicīniskās palīdzības sniegšanu kādam vīrietim.

NPMD norāda, ka ne mazums mums tādu izsaukumu, kur gan pa mežu jābrien, gan pa arumiem jākuļas, lai nokļūtu līdz pacientam. Te arī - brikšņus un upīti izbridām, pa laukiem un tīrumu pusotru kilometru kājām ar visu aparatūru vicojām. Bet atpakaļ. Šoreiz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) puiši palīdzēja, kā vienmēr.

Izrādās, ka pacients, kuram bija nepieciešama palīdzība, bija gados. "Sirsniņa vāja, bet miesās un dūšā vēl varens vīrs un drosmīgi turējās visu ceļu līdz mūsu mašīnai un slimnīcai," norādījusi brigāde, kas steidza talkā.

NMPD pateicas savai 332. brigādei - Vladislavam Stivriņam, Diānai Maļiņņikovai un Vjačeslavam Plotņikovam - par stāstu un palīdzības sniegšanu šajā izsaukumā.