foto: Sintija Zandersona/LETA
Pie Krievijas vēstniecības aizturēti divi agresori, kuri jau šodien cerēja atdot balsi "Putina vēlēšanās"
"Putina vēlēšanas" Rīgā tiks aizvadītas svētdien, 17. martā.
112
2024. gada 15. marts, 13:04

Pie Krievijas vēstniecības aizturēti divi agresori, kuri jau šodien cerēja atdot balsi "Putina vēlēšanās"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Piektdienas rītā ap plkst. 9.00 Valsts policijas amatpersonas pie Krievijas vēstniecības aizturējušas divus agresorus, kuri jau šodien vēlējās atdot savu balsi par Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Piektdien īsi pirms plkst.9.00 vairākas personas bija pulcējušās pie Krievijas vēstniecības konsulāta ar nodomu piedalīties "Putina vēlēšanās", lai gan Latvijā to varēs izdarīt vien svētdien, 17. martā.

Pamanot agresīvi noskaņotos vīriešus Valsts policijas amatpersonas aicināja tiem uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Kamēr vairums likumsargu aicinājumam pakļāvās, divas personas to ignorēja un kļuva agresīvas, izrādīja pretošanos, krita gar zemi un skaļi bļaustījās. Personas aizturētas un nogādātas policijas pārvaldē tālāku procesuālo darbību veikšanai.

Jau ziņots, ka Latvijā pie "vēlēšanu" norises vietām Rīgā Valsts robežsardzes un Valsts policijas amatpersonas veiks stingru Krievijas valsts piederīgo uzturēšanās nosacījumu Latvijā ievērošanas kontroli. Valsts robežsardzes amatpersonas pārbaudīs katra vēlētāja personu apliecinoša dokumenta, uzturēšanās tiesību apliecinoša dokumenta - vīzas vai uzturēšanās atļaujas - derīgumu termiņu un personas uzturēšanos Latvijā likumību.

Ja personas atteiksies atklāt savu identitāti un nesniegs informāciju amatpersonām, nepildīs amatpersonu likumīgās prasības, kā arī veiks citus pārkāpumus, tās tiks aizturētas un viņu atbildība tiks vērtēta ar visu likuma bardzību.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas dienesti strādā pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu Latvijā sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī Latvijas likumu ievērošanu, tai skaitā attiecībā uz noziegumu pret mieru un kara noziegumu attaisnošanas un slavināšanas nepieļaujamību.

Krievijas pilsoņiem būs svētdien iespēja piedalīties tā sauktajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.