foto: Evija Trifanova/LETA
Uz dzelzceļa sliedēm bojā gājis vīrietis
Vīrietis no gūtajām traumām notikuma vietā gāja bojā.
112
2024. gada 13. februāris, 10:52

Uz dzelzceļa sliedēm bojā gājis vīrietis

Jauns.lv

12.februārī, ap pulksten 21.43 Cēsu novadā, Liepas pagastā negadījumā uz dzelzceļa sliedēm bojā gāja vīrietis. Sākotnējā informācija liecina, ka viņš gājis pārlieku tuvu sliedēm, kā rezultātā vilciens viņu aizķēris.

No gūtajām traumām vīrietis gāja bojā notikuma vietā. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes.

Valsts policija vēsta, ka "šādi notikumi vēlreiz un vēlreiz liek atgādināt par drošību, šķērsojot dzelzceļa sliedes. Tādēļ amatpersonas aicina gan pieaugušos neaizmirst par drošību sliežu tuvumā, gan vecākiem regulāri ar savām atvasēm pārrunāt noteikumus atrodoties dzelzceļa tuvumā, it īpaši, ja ikdienas maršrutā ietilpst dzelzceļa sliežu šķērsošana vai pārvietošanās gar tām".

"Būtiski, lai satiksmes dalībnieki apzinās, ka esot dzelzceļa tuvumā, visa uzmanība jāpievērš drošībai – obligāti jāizņem austiņas no ausīm, lai varētu dzirdēt apkārt notiekošo. Tāpat arī viedierīces jānoliek nost, lai varētu pilnu uzmanību pievērst drošam ceļam".

Tāpat Valsts policija norāda, ka "svarīgi ņemt vērā to, ka vilciena bremzēšanas ceļš ir daudz garāks, nekā vieglajām automašīnām, pat, ja vilciena mašīnists ir laikus pamanījis bīstamību uz dzelzceļa sliedēm, tas vēl nenozīmē, ka vilciens paspēs sabremzēt. Tādēļ amatpersonas norāda, ka pirms sliežu šķērsošanas ir jāpaskatās, vai to droši var darīt, vai pārbrauktuve nav slēgta, vai netuvojas vilciens".

"Tāpat visdrošāk to darīt tam paredzētās vietās!" vēsta Valsts policija.