VUGD dzēš pamestu namu Valmieras ielā

Pirmdienas, 22. janvāra rītā Rīgā, ugunsdzēsēji cīnījās ar  paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku dzīvojamā mājā vienā no pilsētas bohēmiskākajiem un noslēpumainākajiem rajoniem ...

gallery icon
112
2024. gada 22. janvāris, 10:42

FOTO: ugunsdzēsēji Rīgā dzēš paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku. Ar sērkociņiem spēlējušies, iespējams, bezpajumtnieki

Jauns.lv

Pirmdienas, 22. janvāra rītā Rīgā, ugunsdzēsēji cīnījās ar  paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku dzīvojamā mājā vienā no pilsētas bohēmiskākajiem un noslēpumainākajiem rajoniem – Valmieras, Lienes un Narvas ielu apkaimē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt plkst.7.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras ielu, kur neapsaimniekotā un pamestā divstāvu koka ēkā dega otrais stāvs 40 kvadrātmetru platībā. Liesmas bija pārņēmušas arī starpstāvu pārsegumu uz otro stāvu un bēniņus 30 kvadrātmetru platībā. Lai ugunsdzēsējiem netiktu traucēts darbs, policija notikuma vietā pilnībā slēdza satiksme izņemot sabiedrisko transportu.

foto: Jauns.lv
Valmieras ielas posmā no Lienes ielas līdz Matīsa ielai bija bloķēta satiskme.

Plkst.8.29 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, ap plkst. 9.20 bija novērojams sadūmojums, taču vēl pat līdz plkst. 10.00 ugunsdzēsēji turpināja dzēšanas darbus.

Jauns.lv novēroja, ka notikuma vietā bija ieradušās ne tikai VUGD, mediķu un policijas brigādes, bet arī teritorijas sētniece, kas solo, tieši ugunsgrēka dzēšanas epicentrā bija nolēmusi notīrīt no sniega un ledus ietvi, kā arī bagātīgi izkaisīt sāls un smilts maisījumu, lai ugunsdzēsējiem neslīdētu solis.

foto: Jauns.lv
Sētniece ber sāli. Ugunsdzēsēji lej ūdeni. Katrs dara savu darbiņu.

Jauns.lv uzrunāja ugunsdzēsēju baltā ķiverē, cenšoties noskaidrot, kas varētu būt pie vainas šim ugunsgrēkam. Policists darba dunā laipni norādīja, ka viņš īsti nav tiesīgs sniegt informāciju, un aicināja uzrunāt ugunsdzēsēju sarkanajā ķiverē, kas esot priekšnieks un varēšot sniegt detalizētāku informāciju par notiekošo.

Ugunsdzēsēju priekšnieks Jauns.lv norādīja, ka uz plkst. 9.20 liesmas ir nodzēstas, taču ugunsdzēsēji vēl turpina dzēšanas darbus, lai ugunsgrēku nodzēstu pilnībā un tas neatsāktos ar jaunu sparu. Ņemot vērā, ka ēka bijusi pamest un tajā nav bijuši iedzīvotāji, neviens ugunsgrēkā nav cietis. Jautāts, kas varētu būt pie vainas notikušajam, ugunsdzēsēju priekšnieks nespēja sniegt konkrētu atbildi, taču norādīja, ka ugunsgrēku, iespējams, izraisījuši bezpajumtnieki, kas nelegāli iemitinājusies pamestajā koka ēkā.