foto: Facebook
Pārdomas par augsto, gardumi un sveicieni – kā tautieši pavadījuši šos Ziemassvētkus
Svētki pavadīti raibi.
Sabiedrība
2023. gada 26. decembris, 20:48

Pārdomas par augsto, gardumi un sveicieni – kā tautieši pavadījuši šos Ziemassvētkus

Jauns.lv

Viss reiz beidzas un arī šī gada vieni no sirsnīgākajiem svētkiem ir noslēgušies. Lai arī Ziemassvētki asociējas ar izpušķotu eglīti, būšanu kopā ar tuvajiem, dāvanām, Jēzus piedzimšanu un daudz ko citu. Jauns.lv ielūkojās sociālajos tīklos, lai uzzinātu, ar kādiem piedzīvojumiem un pārsteigumiem latviešu tautas pārstāvji ir dalījušies šajos Ziemassvētkos. Vārdu sakot, kā latviešu tauta ir (ne)svinējusi šos svētkus.

Protams, sociālajos tīklos ir “jūra” ar sirsnīgiem ļaužu sveicieniem šajos svētkos un daudz, daudz, daudz foto ar rasolu, cūku šņukuriem, cepešiem, piparkūkām, eglītēm, salavečiem. Taču Jauns.lv atrada arī Ziemassvētku laikam mazāk ierastus vēstījums par to, kā tautieši ir svinējuši šo svētkus. Tātad!

Facebook lietotāja Baiba publicējusi populāru Ziemassvētku melodiju ar saviem vārdiem un nosaukumu: “Nogurušas mammas Ziemassvētku dziesma.”

Savukārt kāds cits lietotājs, kas sevi noslēpumaini dēvē par “Latvian Chef” (latviešu šefpavārs – red.), atklāj noslēpumus par to, kā pagatavot cūkgaļas cepeti sidrā.

Pazīstamais šovmenis Armands Simsons neslēpa, ka Ziemassvētki pavadīti ne tikai ar sievu, bet arī ar cūkas šņukuri.

Mācītājs Valters Korālis gan šajos svētkos aicina aizdomāties par augstākām lietām. “Cilvēkam, kuram ir pamatīga vientulības sajūta, nospiestība vai pat depresija, ieteikt doties uz kādiem kaitinošiem “tingeltangeļiem” būtu liela pārdrošība un visdrīzāk kļūda. Tāpēc varbūt vismaz dažiem noderēs mans ieteikums šajās dienās. Domās aizlūdzu par ikvienu, kam vientuļi, par dažiem - arī, pieminot viņu vārdus.”

Apsveikumu svētkos bija sagatavojusi populārais muzikālais duets “Mazais princis”.

Svētkos tautiešus ar savas ģimenes foto sveica arī premjere Evika Siliņa.

Savukārt eksministre Dana Reizniece-Ozola svētkos paviesojās pie sava šaha trenera.

Latvijas armijas priekšniekam Leonīdam Kalniņam sanāca nudien drosmīgs un kareivīgs sveiciens – viņš tautiešus sveica no āliņģa.

Tikmēr sabiedrībā plaši pazīstamais psihoterapijas speciālists Nils Sakss Konstantinovs plašā ierakstā centās atbildēs uz vienkāršu jautājumu – kas ir Ziemassvētki no psihoterapeita skatapunkta.

Tikmēr Inga ar ģimeni svētkos brauca lūkoties, kā Ziemassvētkus svin Tartu.

Savukārt Ina ar draudzenēm Ziemassvētkos baudīja peldi jūrā.

Bet Jānis šos Ziemassvētkus uzgleznoja.

Savukārt Ramonas Petravičas kaķis zina, kur jāmeklē dāvanas!