Danas Reiznieces-Ozolas biogrāfijas prezentācija

Vakar, 7. decembrī, Rīgas Biržas namā notika eksministres Danas Reiznieces-Ozolas biogrāfiskās grāmatas “Lielmeistares atklātnes” prezentācija.

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 8. decembris, 07:49

FOTO: draugi sumina Danu Reiznieci-Ozolu ar biogrāfijas iznākšanu

Jauns.lv

Vakar, 7. decembrī, Rīgas Biržas namā notika eksministres Danas Reiznieces-Ozolas biogrāfiskās grāmatas “Lielmeistares atklātnes”  prezentācija.  

Pasākuma viesu vidū bija manāms bijušas valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, bijušais Liepājas mērs Uldis Sesks, bijušais Rīgas eksmērs Oļegs Burovs un citi. Prezentācijas laikā pasākuma viesi arī piedalījās improvizētā šaha turnīrā.

Par savas biogrāfijas izdošanu Dana Reizniece-Ozola savā “Facebook” raksta: “Man pašai patīk lasīt cilvēkstāstus. Šo arī pati vēl tikai lasīšu -

smiešos, sarkšu un, cerams, arī notraukšu kādu asaru. Šis nav Pelnrušķītes stāsts.

Tas ir par sievieti, kas nekaļ lielus plānus uz priekšu, bet drosmīgi saka “jā” dzīves piespēlēm un jebkurā vietā mēģina doto laiku un mandātu izmantot, lai ko prātīgu paveiktu. Ja vajadzīgs, lietā tiek likts arī “gājiens ar zirdziņu”. Grāmatu veltu vecmāmiņai, kas nekad nesūkstījās par to, ka nav naudas vai ka daudz darba, šaha treneriem, kas bija gatavi pārdod mežu un tirgot šprotes, lai es varētu piedalīties šaha sacīkstēs, un visām sievietēm, kam svarīgi atcerēties – nav jāizvēlas starp ģimeni un profesionālo dzīvi, var un vajag darīt visu. Domāju - Jums patiks to lasīt. Gudrā un jutīgā Linda Apse stāstu palīdz izstāstīt dzirkstošā valodā, ieraujot lasītāju brīnumainajā šaha vēstures, politikas un piedzīvojumu pasaulē.”