foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: ģimenes vērtību sludinātājs Uģis Kuģis savu dēlu ar galvu pa priekšu iesviež gultā; notikušo izvērtē Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija
Uģis Kuģis.
Sabiedrība
2023. gada 14. septembris, 16:44

VIDEO: ģimenes vērtību sludinātājs Uģis Kuģis savu dēlu ar galvu pa priekšu iesviež gultā; notikušo izvērtē Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija

Jauns.lv

Soctīklā "X" (iepriekš "Twitter") nonākusi īsa, bet visai šokējoša epizode no raidījuma "Ģimene burkā" sērijas, kurā redzams, kā pašpasludinātais ģimenes vērtību sludinātājs Uģis Kuģis savu jaunāko dēlu ar galvu pa priekšu burtiski "ielidina" gultā. Bērns pēc notikušā izskatās apjucis un sāk raudāt, uz ko sabiedrībā labi pazīstamais divu bērnu tēvs atbild: "Kas atkal tev slikti ir?"

Video tāpat redzams, ka turpat blakus atrodas bērnu māte Linda un abu vecākais dēls, kuri abi noraugās notiekošajā. "Viņš nobijās," reaģē Linda.

Pie video pievienoti arī vairāki komentāri, kuros soctīkla lietotāji pauž sašutumu par šādu Uģa Kuģa rīcību.

Alise Pabērza raksta: "Un šis staigā apkārt un sludina kādam jābūt īstam vīrietim un kādai - īstai sievietei!" Jāpiebilst, ka šis komentārs saņēmis 156 atzīmes "patīk".

Jauns.lv sazinājās ar Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI) un vaicāja, vai ir saņemta kāda sūdzība vai iesniegums saistībā ar redzēto raidījumā "Ģimene burkā".

VBTAI Vadošā eksperte (struktūrvienību sadarbības un stratēģiskās plānošanas nodrošināšanai) Simona Saule mums sniedza šādu komentāru:

"Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītājas vietniece Valentīna Gorbunova informē, ka neviens iesniegums līdz šim nav saņemts par raidījuma "Ģimene burkā" sižetā redzamo situāciju, sižets tika pamanīts interneta vidē no pašu darbinieku vidus.

VBTAI viennozīmīgi pauž viedokli, ka šāda rīcība nekādā gadījumā nav pieļaujama.

VBTAI nodos informāciju bāriņtiesai ar lūgumu kompetences ietvaros veikt sarunas ar vecākiem un izvērtēt bērnu drošību ģimenē."