foto: LETA
Kuras iestādes šodien strādās un kuras ne?
Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia arēnā'' Tamperē.
Sabiedrība
2023. gada 29. maijs, 10:01

Kuras iestādes šodien strādās un kuras ne?

Jauns.lv/LETA

Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām. Esam sagatavojuši informāciju par iestādēm, kuras šodien būs atvērtas un kuras ne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iestādes, kuras nestrādās

  • VSAA

Visā Latvijā nestrādās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras klientu apkalpošanas (VSAA) centri. Nedarbosies konsultatīvais tālrunis. Aģentūras pārstāvji rīt, 30. maijā, sazināsies ar klientiem, kuri bija pierakstījušies šodien klātienes apmeklējumam, un vienosies par citu pieņemšanas laiku.

  • PMLP nodaļas 

Slēgtas visas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļas, taču izņēmums ir Rīgas 1.nodaļa, kas apkalpos tikai tos klientus, kuri veikuši iepriekšēju pierakstu.

  • Rīgas bērnudārzi un skolas

Rīgas bērnudārzi un skolas šodien nestrādās, izņemot mācību iestādes, kurās notiks centralizētie eksāmeni, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Centralizētie eksāmeni skolās norisināsies, kā plānots un centralizēto eksāmenu norisē iesaistītajiem darbiniekiem darbs tiks apmaksāts atbilstoši svētku dienas tarifam.

Rīgas skolās, kuras neorganizē eksāmenus, ir noteikta brīvdiena.

Pašvaldība ir arī sazinājusies ar Rīgas skolu un bērnudārzu ēdinātājiem, ēdināšanas pakalpojumi tiks atcelti. Šodienas laikā ēdinātāji platformā "Pusdienlaiks" atcels pakalpojuma nodrošināšanu.

  • Tiesas

Svētku brīvdienas dēļ atceltas visas pirmdien paredzētās tiesas sēdes. Informācija oficiālajā tiesu portālā liecina, ka, ņemot vērā, ka Saeima pirmdienu, 29.maiju, pasludinājusi par svētku dienu, šodien tiek atceltas visas tiesas sēdes.

Par pārceltajām tiesas sēdēm ar lietas dalībniekiem tiesas sazināsies tuvākajās dienās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

  • Rīgas Sociālais dienests 

Rīgas Sociālā dienesta struktūrvienības nestrādā un klientu pieraksts pārcelts uz vēlāku laiku. Par pārceltajiem datumiem ar klientiem Rīgas Sociālais dienests sazināsies personīgi. 

Sociālo pakalpojumu sniedzēji pirmdien strādā dažādi, tāpēc visdrošāk ir sazināties ar pakalpojumu sniedzējiem pirms doties uz tiem.

  • Valsts ieņēmu dienests (VID)

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) klientu apkalpošanas centri slēgti. Iedzīvotājus, kuriem bija pieraksts apkalpošanai klātienē 29.maijā, VID pieņems trešdien, 31.maijā. Ar šiem klientiem otrdien, 30.maijā, VID sazināsies individuāli.

VID Konsultatīvie tālruņi pirmdien nedarbojas,

bet bez izmaiņām visus VID pakalpojumus var saņemt elektroniski, Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

  • Universitātes

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) nenotiks studiju process, tajā skaitā arī eksāmeni, liecina RSU administrācijas paziņojums. Par šodien paredzēto eksāmenu un citu pārbaudījumu pārcelšanu studentus informēs katedras vai fakultātes.

Arī Latvijas Universitātē (LU) studiju process šodien nenotiks. Ņemot vērā likuma grozījumos atrunāto, LU personālam (vispārējam un akadēmiskajam) šodien ir brīvdiena, izņemot to personālu, kam jānodrošina iepriekš plānoto eksāmenu un noslēguma darbu aizstāvēšanas norise šajā dienā. LU Studiju process (lekcijas un semināri) nenotiek, LU ēkas, bibliotēkas un lasītavas strādās un būs pieejamas pēc ierastā darbadienu grafika. Ja 29.maijs tika noteikts kā noslēguma darbu iesniegšanas termiņš, tas tiek pārcelts uz nākamo darba dienu.

Savukārt Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ar rektora rīkojumu uz citu laiku pārcelti visi šajā dienā paredzētie pasākumi, to skaitā studijas, ieplānotie eksāmeni, pārbaudes darbi un citas ar studijām saistītās aktivitātes.

  • Jūrmalas pašvaldība

Jūrmalas pašvaldības klientu centri šodien ieviestās svētku brīvdienas dēļ slēgti, informēja pašvaldības pārstāve Zane Leite.

Mācību process šodien nenotiek, tikmēr pašvaldības bērnudārzos vadītāji "monitorēs situāciju", pauda pašvaldībā.

Strādā tie dienesti, kuri parasti strādā brīvdienās - policija, Jūrmalas slimnīca. Sabiedriskais transports Jūrmalā kursē pēc darba dienu grafika.

  • Jelgavas pašvaldības klientu apkalpošanas centri

Jelgavas pašvaldības klientu apkalpošanas centri šodien nestrādās.

Izglītības iestādēs, kurās nenotiks eksāmeni, mācību process šodien netiks nodrošināts. Taču Jelgavas pirmsskolas izglītības iestādēs nepieciešamības gadījumā būs nodrošinātas dežūrgrupas.

Iestādes, kuras šodien strādās

  • Veselības iestādes 

Lielākās slimnīcas pirmdien strādās kā darbadienā un plānotās vizītes neatcels

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS), Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca pirmdien strādās kā darbadienā un plānotās vizītes neatcels.

"Apzināmies, ka Bērnu slimnīcas pacienti, viņu vecāki, kā arī mūsu slimnīcas ārsti un pārējais slimnīcas personāls, ir rūpīgi plānojuši vizītes, paredzētās procedūras un pakalpojumus, tādēļ 29.maijā visas ieplānotās vizītes un citi ārstniecības pakalpojumi notiks, kā plānots," teikts BKUS paziņojumā.

"29.maijā slimnīcas darbs notiek plānotajā kārtībā - pacientu vizītes pie speciālistiem un uz izmeklējumiem netiek pārplānotas," vēsta Stradiņa slimnīca.

Arī Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca uzsver, ka pirmdien strādās kā darbadienā un plānotās vizītes netiks atceltas.

Veselības centru apvienība un plaša profila ķirurģiskā klīnika "AIWA Clinic" arī šodien iedzīvotājiem sniegs veselības aprūpes pakalpojumus ierastajā režīmā.

Tāpat Rīgas Dzemdību nams uzsver, ka ārstniecības pakalpojumus pirmdien sniegs ierastajā kārtībā.

Līdzīgi arī Valsts asinsdonoru centrs izplatījis paziņojumu, uzsverot, ka "asins pārliešanai brīvdienu nav", tādēļ notiks visi plānotie izbraukumi un donori tiks gaidīti visās pieņemšanas vietās ierastajā laikā.

Jelgavas poliklīnikā gaida pacientus, kā plānots, informēja poliklīnikas pārstāve Lāsma Trankale.

  • Pasts 

VAS "Latvijas pasts" pirmdien nodrošinās sūtījumu daļēju piegādi un atvērtas būs atsevišķas pasta nodaļas tirdzniecības centros visā Latvijā atbilstoši to noteiktajam darbalaikam. 

Strādājošo pasta nodaļu sarakstu iespējams aplūkot "Latvijas pasta" tīmekļvietnē.

  • CSDD 

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) informē, ka pirmdien CSDD apkalpos klientus klientu apkalpošanas centros un tehniskās apskates stacijās visā Latvijā saskaņā ar ierasto darbalaiku pirmdienās.

  • Ilgstošās sociālās aprūpes centri

Ilgstošās sociālās aprūpes centri "Mežciems", "Gaiļezers", "Stella Maris", Rīgas patversme, Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrs pirmdien strādā kā parasti. 

Zupas virtuves un siltā ēdiena izsniegšanas vietas 29. maijā strādās ierastajā darba laikā. 

Sociālo pakalpojumu sniedzēji pirmdien strādā dažādi, tāpēc visdrošāk ir sazināties ar pakalpojumu sniedzējiem pirms doties uz tiem.

  • Liepājas pašvaldība

Liepājas pašvaldība nodrošinās pamatpakalpojumus, bērnudārzi būs atvērti tikai no rīta, bet slimnīca un sabiedriskais transports strādās, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Liepājas pašvaldība aicina svinēt uzvaru, bet pamatpakalpojumus Liepājas pašvaldības administrācijā varēs saņemt arī šodien.

Nodaļu pārstāvji un daļa iestādes šodien nodrošinās pakalpojumu sniegšanu tiem cilvēkiem, kuri bija šodien ieplānojuši tos saņemt pašvaldības iestādēs.

Liepājas bērnudārzos administrācija monitorēs situāciju ar apmeklētību. Tomēr drošībai, lai vecākos neradītu apjukumu, nepieciešamības gadījumā bērnus varēs pieskatīt līdz plkst.10.

Liepājas reģionālā slimnīca strādās ierastajā ritmā, piekoriģējot atsevišķu pakalpojumu pieejamību saistībā ar personāla nespēju ierasties bērnudārza brīvdienu dēļ.

Liepājas sabiedriskais transports kursēs pēc darbadienu grafika.

  • Valmieras pašvaldība

Šodienas Valmieras novada pašvaldības iestādes strādās kā ierasts darbdienās, bet bērnudārzos būs tikai dežūrgrupas, informēja pašvaldības zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Vidzemes slimnīca šodien strādās kā ikdienā, arī sabiedriskais transports Valmierā kursēs kā darbdienās.

Lai varētu nodrošināt visus pakalpojumus, vecākiem būs iespēja bērnus atstāt bērnus dežūrgrupās bērnudārzos.

Transports 

Vilcieni un reģionālie autobusi pirmdien kursēs pēc darbadienu kustības saraksta, teikts AS "Pasažieru vilciens" publiskotajā paziņojumā.

Arī Autotransporta direkcijas pārstāvji norādīja, ka reģionālais sabiedriskais transports - autobusi un vilciens - brauks atbilstoši darbadienu kustību grafikiem.

Rīgas sabiedriskais transports pirmdien kursēs kā darbdienās, taču autotāvvietas būs bez maksas.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.