“McDonald's” kopā ar "Rīgas mežiem" uzstādījuši pirmās viedās atkritumu tvertnes galvaspilsētas parkos 
Viedo atkritumu tvertņu atklāšana (publicitātes foto)
Sabiedrība
2023. gada 25. maijs, 15:31

“McDonald's” kopā ar "Rīgas mežiem" uzstādījuši pirmās viedās atkritumu tvertnes galvaspilsētas parkos 

Jauns.lv

Rūpējoties par tīru vidi, padarot ērtāku atkritumu apsaimniekošanu, īpaši galvaspilsētas centrā, vadošā restorānu ķēde “McDonald's” sadarbībā ar SIA “Rīgas meži” 25. maijā uzstādīja viedas, jaunas funkcionalitātes atkritumu tvertnes. Tās ir aprīkotas ar mehānismu, ko darbina saules enerģija, nodrošinot gudru un ilgtspējīgu atkritumu izmešanu, saplacināšanu un apsaimniekošanu SIA “Rīgas meži” apsaimniekotajās teritorijās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Cilvēki labprāt bauda “McDonald's” maltītes gan uz vietas 14 “McDonald's” restorānos Latvijā, gan izvēlas tās līdzņemšanai un ēšanai ārpus restorāna – mājās, ielās vai parkos. Kā atbildīgam uzņēmumam mums rūp iepakojums, tādēļ “McDonald’s” stratēģijas ietvaros mērķtiecīgi izstrādājam dažādus risinājumus, kas samazina iepakojuma daudzumu un atkritumu apjomu. Šogad “McDonald's” pirmo reizi ir apvienojis spēkus ar “Rīgas mežiem”, lai kopā aicinātu iedzīvotājus atbildīgi parūpēties par izlietoto iepakojumu, iemetot tos atkritumu tvertnēs. “Rīgas mežu” apsaimniekotajos parkos uzstādītās viedās atkritumu tvertnes būs mūsdienīgs un ērts risinājums atkritumu izmešanai un mudinās cilvēkus parūpēties gan par izlietoto “McDonald's” maltīšu iepakojumu, gan citiem atkritumiem, kopā uzturot tīru un patīkamu vidi galvaspilsētā,” saka “McDonald's” vadītājs Baltijas valstīs Vladimirs Janevskis (Vladimir Janevski).

“Novērtējam uzņēmuma iesaisti vides sakārtošanā, ieviešot jaunus, inovatīvus risinājumus. Bastejkalnu un citus parkus iedzīvotāji izmanto kā skaistu piknika vietu, un ir tikai pašsaprotami aiz sevis savākt visus atkritumus, taču tagad šīs viedās miskastes radīs iespēju to izdarīt interesantā veidā. Vēl būtiskāk ir mazināt atkritumu radīšanu un izvēlēties ilgtspējīgus risinājumus,” norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītāja Selīna Vancāne.

“Prieks, ka mūsu aprūpētajās teritorijās turpina ienākt arvien viedāki, ilgtspējīgāki un izmaksu ziņā efektīvāki risinājumi! Jaunās urnas viennozīmīgi būs ievērojams atspaids mūsu darbiniekiem ikdienā. Vienas no mūsu skaistākajām teritorijām – Bastejkalns, Operas skvērs un Vērmanes dārzs, būs vēl tīrākas un estētiskākas. Tāpat patīkami apzināties, ka rūpēs par tīru vidi un ilgtspēju risinājumu ieviešanu mēs neesam vieni, bet mums ir jauni un līdzīgi domājoši sadarbības partneri!” stāsta SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra. 

Jaunās tvertnes ir mūsdienīgs risinājums atkritumu apsaimniekošanā, kas īpaši paredzēts atkritumu savākšanai pilsētvidē. Šobrīd Rīgā ir uzstādītas trīs urnas – centra parkos, kuri atrodas “McDonald's” restorānu tuvumā un kurus apsaimnieko “Rīgas meži”: Bastejkalnā, Vērmanes dārzā un Operas skvērā. 

Jaunās atkritumu tvertnes ir aprīkotas ar saules baterijas darbināmu kompresijas iekārtu. Tā sablīvē iemestos atkritumus un kopā ar palielinātu 240 litri ietilpību nodrošina iespēju ērti savākt un uzglabāt lielāku atkritumu daudzumu. Šādi jaunās tvertnes gan sniedz iespēju iedzīvotājiem ērti izmest atkritumus, gan arī samazina  “Rīgas mežu” darbiniekiem nepieciešamo apkopes apmeklējumu skaitu, padarot efektīvāku un ilgtspējīgāku atkritumu apsaimniekošanas procesu Rīgā. Jaunajām tvertnēm ir arī īpašs, parku videi pielāgots vizuālais noformējums, ko kopā radījuši “McDonald's” un “Rīgas meži”. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās