Sabiedrība
2023. gada 25. maijs, 14:50

"Izdarīts! Augstāk nav kur kāpt!" Alpīnisti uznesuši Everestā Latvijas un Ukrainas karogus

Jauns.lv/LETA

Latvijas alpīnisti Juris Ulmanis un Andris Balodis par godu Ukrainas aizstāvjiem pagājušajā nedēļā pasaules augstākajā virsotnē Everestā uznesuši Ukrainas karogu, liecina Ulmaņa ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

Komanda ar diviem Latvijas un četriem Nepālas alpīnistiem 8848,86 metrus augsto virsotni sasniedza 17.maijā plkst.11.08 pēc vietējā laika.

Virsotnē tika uznests ne tikai Latvijas karogs, bet arī Ukrainas par godu visiem Ukrainas aizstāvjiem. Līdz ar Everesta sasniegšanu Ulmanis uzkāpis visās augstākajās virsotnēs katrā no septiņām pasaules daļām.

Pasaules augstāko virsotni sasnieguši 11 alpīnisti no Latvijas.

Alpīnisti uznes Everestā Latvijas un Ukrainas karogus

Latvijas alpīnisti Juris Ulmanis un Andris Balodis par godu Ukrainas aizstāvjiem pagājušajā nedēļā pasaules augstākajā virsotnē Everestā uznesuši Ukrainas karogu.

gallery icon
15

"Everesta kāpšanas komanda - seši nepālieši un divi latvieši, 17.05.23. sasniedza pasaules augstāko virsotni. Katrs vīrs ar savu pagātni, ģimeni, niķīem, stiķiem, bet visi kopā uz vienu cēlu, ļoti, ļoti grūtu mēŗķi - uzkāpt 8848. m. Chengha Tsering Sherpa uznesa Budhistu Guru Rinpoche statuju, lai pār mums visiem būtu miers un saticība. Andris uznesa Latvijas karodziņu. Manējais mērķis bija, par godu visiem Ukrainas aizstāvjiem virsotnē uznest Ukrainas karogu," raksta Juris Ulmanis, "augstāk nav vairs kur kāpt."