foto: LETA
Miris zvērināts advokāts Alvis Marga; sākts kriminālprocess
Alvis Marga.
112
2023. gada 25. maijs, 12:14

Miris zvērināts advokāts Alvis Marga; sākts kriminālprocess

Jauns.lv / LETA

Otrdien nomiris zvērināts advokāts Alvis Marga, liecina paziņojums Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas mājaslapā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kolēģija izsaka visdziļāko līdzjūtību Margas tuviniekiem un draugiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apliecināja, ka 23.maijā policija saņēma informāciju par mirušu cilvēku savā dzīvesvietā Gaujā.

Notikuma vietā ieradās policisti, kuri konstatēja vīrieša līķi. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija neliecina, ka pret vīrieti vērsts noziedzīgs nodarījums, taču noteiktas ekspertīzes, lai noskaidrotu precīzu nāves cēloni.

Advokātu biroja "Bērziņš, Marga un Vīnkalns" interneta mājaslapā teikts, ka Marga Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijā uzņemts 90.gados.

1999.gadā Marga sadarbībā ar zvērinātiem advokātiem Aināru Vīnkalnu un Aivaru Bērziņu ir izveidojuši zvērinātu advokātu biroju "Bērziņš, Marga un Vīnkalns".

Paralēli zvērināta advokāta pienākumu veikšanai Marga 2003.gada 13.janvārī ir ieguvis maksātnespējas administratora sertifikātu. Pildot sertificēta administratora pienākumus, Marga ir piedalījies gandrīz 100 uzņēmumu sanācijas, likvidācijas un bankrota procesos. Veicot maksātnespējas administratora pienākumus, Marga ir sekmīgi nodrošinājis Baltijas valstīs lielākā gaļas pārstrādes uzņēmuma "Triāls" bankrota procedūru.

Papildus zvērināta advokāta un sertificēta maksātnespējas administratora pienākumu pildīšanai Marga bijis aktīvs Rīgas šķīrējtiesas šķīrējtiesnesis. Ar Rīgas šķīrējtiesas priekšsēdētāja lēmumu Margam 2013.gadā ir piešķirts Rīgas šķīrējtiesas goda tiesneša nosaukums.

Viņa darbības jomas bijušas pārstāvība tiesās civillietās un administratīvajās lietās, aizstāvība krimināllietās, visa veida darījumu ar nekustamo īpašumu juridiskā apkalpošana, uzņēmumu apvienošana un sadalīšana, būvniecības tiesības, banku un finanšu tiesības, apdrošināšanas tiesības un cilvēktiesības.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Marga, piemēram, savulaik bijis aizstāvis kukuļņemšanā apsūdzētajam bijušajam uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētājam Uģim Magonim un tā dēvētajā digitālās televīzijas lietā apsūdzētajam bijušajam Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pilnvarniekam Didzim Jonovam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās