foto: Publicitātes / Jauns.lv
Kāda ir aktrises Regīnas Devītes pavasara un vasaras garša?
Regīna Devīte
Sabiedrība
2023. gada 25. maijs, 11:05

Kāda ir aktrises Regīnas Devītes pavasara un vasaras garša?

Jauns.lv

Projekta "Viens – divi – izdevīgi!" dalībnieces aktrises Regīnas Devītes pavasara un vasaras garša – tās ir gan pirmās salātlapas, gan zaļumi un zemenes.. Turklāt Maxima veikalos šie produkti pieejami jau krietnu laiku pirms tam, kad raža ienāksies pašu dārzos. “Tā ir vienreizīga iespēja, ko nedrīkst neizmantot!” nopietni saka Regīna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zaļumu trakums

“Mana pavasara garša vispirms saistās ar dažādiem zaļumiem, tāpēc ir brīnišķīgi, ka Maxima veikalos jau no agra pavasara ir pieejams plašs mikrozaļumu un diedzēto zaļumu klāsts. Vislabāk man garšo zirņu un saulespuķu asni.” Regīna uzskata, ka pavasarī šādas vitamīnu bumbas organismam ir ļoti vajadzīgas. “Jokoju, ka pavasarī un vasaras sākumā mani pārņem arī lapu salātu trakums, jo, kā Maxima plauktā ieraugu lapu salātus, uzreiz tek siekala. Profesionāli pavāri gan saka, ka latviešu iecienītie salāti, kuros ir sagrieztas salātlapas, lociņi, dilles un pieliets klāt salātu vai parastais kefīrs, tāda putra vien ir, bet man tieši tādi garšo vislabāk.”

Kad aktrise kāri pēc salātiem kefīrā ir apmierinājusi, tad zaļās salātlapas taisa ar citrona sulu, pipariem un eļļu, un šādus salātus ģimene labprāt ēd visu vasaru. Salātlapām klāt Regīna griež arī redīsus, jo uzskata, ka bez tiem jau tādu īstu pavasara garšu nemaz nevar sajust. Vēl viens ēdiens, kas aktrisei saistās ar pavasari un vasaras sākumu, ir nātru zupa. “Salasu mazas nātrītes, kas augušas tīrā vietā, lieku bļodā, nomazgāju, noplaucēju un smalkāk sagriežu. Tad lieku katlā, kur jau izvārījušās citas zupas sastāvdaļas: burkāni, kartupeļi, kāds gaļas gabals. Nedaudz pavāru un ņemu nost no uguns. Lai garšīgāk, var pielikt arī kādu skābenīti. Šai zupai noteikti vajag klāt vārītu olu – der gan paipalu, gan vistu – un krējuma karoti katrā šķīvī.”

Rabarberu laiks

Vēl viens Regīnas pavasara mīlulis ir rabarbers, no kura viņa vāra gan biezo ķīseli, ko ēd ar pienu, gan cep dažādas smalkmaizītes un pīrāgus. “Es neesmu tik profesionāla pavāre, lai mīklu gatavotu pati, tāpēc priecājos, ka to var iegādāties Maxima veikalos jau gatavu. Kad ir labs piedāvājums, nopērku vairākus iepakojumus un ielieku saldētavā, pēc tam izmantoju, kad vēlos.” Rabarberu sezonā Regīna labprāt cep rabarberu un kārtainās mīklas smalkmaizītes. Tās pagatavot ir pavisam vienkārši. Vispirms nomizo rabarberus (starp citu, arī tos Regīna mēdz iegādāties Maxima), sagriež šķēlītēs, liek katliņā, pieber nedaudz cukura un vāra, līdz mīksti. Tad sagriež kārtaino mīklu mazākos gabaliņos un virsū liek tikko tapušo rabarberu ievārījumu, un tad atkal kārtaino mīklu. Maliņas aizlipina, liek uz pannas un krāsnī iekšā. Vēl Regīna labprāt cep rabarberu plātsmaizi – apakšā rauga vai sviesta mīkla, pa virsu rabarberi ar cukuru, un, lai gardāk, plātsmaizi pārlej ar skābo krējumu, kas sajaukts ar cukuru.

Grila ēdienu sezona

Tiklīdz laiks ir pietiekami silts, lai ārā uzturēties ilgāk būtu patīkami, tiek atklāta grilēšanas sezona. “Man ļoti garšo uz karstām oglēm cepti ķiploki – veselu ķiploka galviņu pārgriežu uz pusēm, apmērcēju eļļā un lieku uz grila. Jārīkojas uzmanīgi, lai daiviņas neiekrīt grilā. Šādi pagatavoti ķiploki garšo pavisam citādi nekā svaigi – tie ir maigi pikanti, bet bez raksturīgās nepatīkamās smaržas, tāpēc droši var ēst.” Un, protams, grilēta tiek arī gaļa. Regīna labprāt gaļu grilēšanai gatavo pati. “Nopērku Maxima svaigas gaļas gabalu, sagriežu gabaliņos, izdauzu, lai ātrāk izcepas, un marinēju. Visiecienītākā marināde mūsmājās ir eļļa, citronu sula, sīpols, sāls un pipari.” Kad marinēšanai nav laika, bet grilētu gaļu kārojas, aktrise Maxima pērk jau marinētu gaļu un arī to pirms cepšanas izdauza ar gaļas āmuriņu. Ttāda gaļa nav jācep ilgi, tāpēc pie ēšanas var tikt ātrāk.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Aromātiskās zemenes un kafija ar ledu

Kādreiz jaunībā Regīnai esot stāstīts, ka citur pasaulē zemenes varot nopirkt visu gadu, bet viņa tam nekādi neesot varējusi noticēt. “Tagad tas iespējams arī pie mums! Ziemā nopērkamās zemenes gan man īsi negaršo, bet tās, kas jau pavasara un vasaras sākumā ir Maxima veikalos, ir ļoti gardas un līdzinās Latvijā augošajām. Tad nu es arī pērku un ēdu, cik varu apēst, un tā turpinu, līdz zemeņu sezona ir beigusies.”

Kad dienas kļūst karstākas, Regīna mēdz karsto kafiju nomainīt pret ledusaukstu. Tieši ledus kafija viņai palīdzēja izturēt pagājušas vasaras svelmi. Tās pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts vienmēr sanāk burvīgs. “Beru krūzē šķīstošo kafiju un brūno cukuru un pieleju 1–2 ēdamkarotes ūdens, to visu sablendēju gaisīgās putās. Tad leju klāt pienu vai ūdeni, pievienoju kādu sīrupiņu, ko tajā brīdī kārojas, un pielieku ledus gabaliņus. Lielisks dzēriens – pamēģiniet arī jūs!”

Maxima aktuālos piedāvājumus skatīt šeit!