foto: LETA
Pašvaldībām grūtības atrast autobusus Dziesmu un deju svētku dalībnieku pārvadāšanai
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2023. gada 23. maijs, 09:21

Pašvaldībām grūtības atrast autobusus Dziesmu un deju svētku dalībnieku pārvadāšanai

Jauns.lv/LETA

Pašvaldībām ir problemātiski atrast autobusus šovasar gaidāmo XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku pārvadāšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklāja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šāda problēma esot izgaismojusies svētku organizēšanas rīcības komitejas sēdēs, un tas daudziem esot licies pārsteidzoši. Tomēr nav vairs tie laiki, kad ikvienā pašvaldībā blakus kultūras centram stāvēja kādi pāris autobusi katram gadījumam, sacīja ministrs.

Vaicāts, vai tas nozīmē, ka dalībniekiem būs problēmas ar nokļūšanu uz svētku pasākumu norises vietām, Puntulis atbildēja, ka šādu problēmu nebūs, tomēr pašvaldībām transports būšot diezgan tālu jāmeklē.

Savukārt ar svētku dalībnieku izmitināšanu nekādām problēmām nevajadzētu rasties, vismaz šādu signālu ministra rīcībā pagaidām neesot.

Kā ziņots, šovasar XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII Deju svētkos no 30.jūnija līdz 9.jūlijam plānoti vairāk nekā 60 pasākumi 29 norises vietās. Pasākumos piedalīsies vairāk nekā 40 000 cilvēku, tos vēros vismaz pusmiljons skatītāju.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Rīgas domes komunikācijas pārvaldē, svētku dalībniekus plānots izmitināt 56 skolās un vēl 14 citās iestādēs, kas nav pašvaldības pakļautībā. Jau laicīgi tika sākta ēku apsekošana, pārbaudot ugunsdrošību un plānojot nepieciešamos remontdarbus.

Tāpat norit darbs pie dalībnieku autobusu kustības un izvietošanas plāniem, satiksmes organizācijas, kā arī sabiedriskā transporta izmaiņām un papildu kapacitātes nodrošināšanas svētku laikā.