foto: LETA
Biļetes uz Dziesmu svētku lielkoncertiem izpirktas; spekulanti tās pārdod par lielu naudu
Kā jau ierasts, kārotāju apmeklēt Dziesmu un deju svētku lielkoncertus bija vairāk nekā biļešu.
Sabiedrība
2023. gada 19. maijs, 11:23

Biļetes uz Dziesmu svētku lielkoncertiem izpirktas; spekulanti tās pārdod par lielu naudu

Jauns.lv/LETA

Īsā laikā izpārdotas visas tirdzniecībā laistās biļetes uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu "Kopā augšup", informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane. Tikmēr portālā "ss.com" biļeti uz koncertu "Kopā augšup" var iegādāties par 200 eiro, savukārt uz koncertu "Mūžīgais dzinējs" - par 90 eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat vairāki cilvēki ir izrādījuši interesi portālā iegādāties biļetes gan uz noslēguma koncertu "Kopā augšup", gan uz koncertu "Mūžīgais dzinējs".

Kopumā šodien publiskajā tirdzniecībā nonāca 94 965 biļetes uz četriem svētku koncertiem - koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī uz sadziedāšanās nakti.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēja iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopējais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits bija 20. Daudzbērnu ģimenēm ar Latvijas Goda ģimenes apliecībām sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu tika nodrošināta iespēja pieteikties uz biļetēm iepriekšējā rezervācijā uz biļešu skaitu, kas lielāks par četri.

Jau vēstīts, ka kopumā uz svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74% nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25% būs iepriekšējā rezervācijā un 1% tiks atvēlēts ielūgumiem. Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.