foto: Kristiāna Rupeika/jauns.lv
Izpārdots! - Cilvēki sociālajos tīklos spriež, kā visiem gribētājiem tikt pie Dziesmu un deju svētku biļetēm
Biļetes uz deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" jau izpārdotas.
Sabiedrība
2023. gada 17. maijs, 15:35

Izpārdots! - Cilvēki sociālajos tīklos spriež, kā visiem gribētājiem tikt pie Dziesmu un deju svētku biļetēm

Jauns.lv

15. maijā plkst.10 no rīta tika uzsākta Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība. Publiskajā pārdošanā tika izliktas 31 000 biļešu uz pieciem deju koncertiem. Cilvēki stāvēja virtuālajā rindā gan pāris minūtes, gan pāris stundas, lai mēģinātu tikt pie kārotajām biļetēm. Tagad viņi ar saviem iespaidiem dalījušies sociālajos tīklos.

15. maijā bija iespējams iegādāties biļetes uz 15 notikumiem. Šodien, 17. maijā, tika piedāvātas biļetes uz deju koncertiem: lielkoncertu “Balts” Arēnā Rīga un lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadionā. Savukārt, no 19. maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu “Tīrums” un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu “Kopā augšup” un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti (noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nav nepieciešams iegādāties atsevišķas biļetes).

Patrīcija ir viena no tiem laimīgajiem pircējiem, kurai biļetes iegāde aizņēma vien minūti laika. Priecīga par iegūto pirkumu, viņa dalījās savā Twitter profilā.

Arī Evijai izdevies tikt pie biļetēm un jau tiek kalti plāni par nākamo iegādi.

Tomēr visiem tik raiti lietas uz priekšu nevedās. Daži pat redzot savu vietu virtuālajā rindā gandrīz “atmeta ar roku”.

Biļete, tā teikt, “gar degunu” aizgāja arī Guntai. Bet viņa cerības nezaudē un jau prāto, cikos jāceļas, lai paspētu iestāties rindā uz noslēguma koncertu.

Tomēr dažiem, iespējams, veiksme varētu spīdēt vairāk. Lai arī pašiem koristiem biļetes nav vajadzīgas, jo viņi svētkus varēs ne tikai baudīt, bet arī paši radīt, tomēr viņu tuviniekiem gan ir vēlme aiziet un paskatīties koncertu. Normundam kora mēģinājumā tikšot izlozētas biļetes uz noslēguma koncertu.

Tie, kas biļetēm diemžēl netika, mēģinājuši rast atbildes uz to, kā situāciju risināt. Viens no piedāvājumiem – celt cenas.

Jau vairākus gadus Gundega cīnās par iespēju iegūt biļetes, bet diemžēl līdz šim nesekmīgi. Veiksmes Gundegai, jo biļetes vēl tiks izliktas pārdošanā.

Bruno piedzīvojis pavisam nelāgu brīdi.

Dziesmu svētku rīkotāji paziņojuši, ka līdz šim pārdošanā izliktās biļetes iegādājušies ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī Austrālijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Somijas un Francijas iedzīvotāji.

Pasākuma rīkotāji arī norādījuši, ka, viņuprāt, tirdzniecība vedusies raiti un jau pirmajā stundā tika nopirktas visas biļetes uz deju lieluzvedumu “Mūžīgais dzinējs”.