foto: LETA
Izpārdotas biļetes uz desmit Dziesmu un deju svētku koncertiem
Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.
Kultūra
2023. gada 15. maijs, 19:04

Izpārdotas biļetes uz desmit Dziesmu un deju svētku koncertiem

Jauns.lv/LETA

Līdz pirmdienas pēcpusdienai ir izpārdotas biļetes uz desmit XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koncertiem, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā nonāca 20 215 biļetes uz 15 Dziesmu un deju svētku koncertiem, un pirmajā stundā nopirkta gandrīz puse no pieejamajām biļetēm.

Biļetes izpārdotas uz garīgās mūzikas koncertu Rīgas Domā, diriģentu kora koncertu "Diriģents", vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Šūpulis", tautas mūzikas koncertu "Trejdeviņi spēlmanīši", kokļu mūzikas koncertu "Laika upe", tautas tērpu skati "Mēnesnīcā", kokļu mūzikas nakts koncertu "Nakts dziesma", kokļu mūzikas nakts koncertu "Gaismas dārzs", vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Dievs.Daba.Cilvēks" un pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Partitūra svētkiem".

Biļetes vēl ir pieejamas uz svētku atklāšanas koncertu, bērnu vokālo ansambļu koncertiem, pūtēju orķestru lielkoncertu, mazākumtautību kolektīvu koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu un uz vietām tribīnē gājiena laikā.

Biļetes uz Dziesmu un deju pasākumiem pirmdien ir iegādātas no 24 valstīm, tostarp Austrālijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Somijas, Francijas un citām.

Jau ziņots, ka kopumā uz svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74% tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25% būs iepriekšējā rezervācijā un 1% tiks atvēlēts ielūgumiem. Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.

Paredzēts, ka no 17.maija pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes arī uz deju lielkoncertu "Balts" Arēnā Rīga un lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā, bet no 19.maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā Augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti. Noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nav nepieciešams iegādāties atsevišķas biļetes uz Sadziedāšanās nakti.

No 22.maija biļetes, kas netiks izpirktas internetā, būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā. Savukārt no 12.jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopīgais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits ir 20. Daudzbērnu ģimenēm ar Latvijas Goda ģimenes apliecībām sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu tika nodrošināta iespēja pieteikties uz biļetēm iepriekšējā rezervācijā uz biļešu skaitu, kas lielāks par četri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās