foto: Valsts policija
Nepilngadīgu laupītāju banda ar aukstajiem ieročiem sirojusi pa Rīgas centru
Ilustratīvs foto
112
2023. gada 20. februāris, 16:41

Nepilngadīgu laupītāju banda ar aukstajiem ieročiem sirojusi pa Rīgas centru

Jauns.lv

10. februārī Valsts policija (VP) saņēma informāciju par laupīšanu Rīga, Vērmanes dārzā pie estrādes, kur personu grupa diviem nepilngadīgajiem nolaupīja personīgās mantas. Likumsargi tūlītēji reaģēja un sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP) aizturēja iespējamās vainīgās personas.

Par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem VP februārī ir uzsākti četri kriminālprocesi, kuros noskaidrotas iespējamās vainīgās personas un daļa no viņām aizturētas.

Visos kriminālprocesos noziegumus izdarījušas nepilngadīgas personas. Visi izmeklējamie noziedzīgie nodarījumi veikti diennakts tumšajā laikā Rīgas centrā, kur ir liela cilvēku plūsma. Noziegumos ir cietušas nepilngadīgas personas un pret viņām pielietota vardarbība, draudi, aukstais ierocis – nazis un pneimatiskais ierocis. 

Izmeklējot šīs krimināllietas, tika noskaidrots, ka noziegumus, izņemot pēdējo reģistrēto, izdarījušas vienas un tās pašas personas, proti, personu grupa.

"Jāpiemin, ka daļa no iesaistītajiem jauniešiem vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu. Tāpat noskaidrots, ka vairāki no viņiem nav rīdzinieki un dzīvo citās pilsētās Pierīgā," teikts VP paziņojumā.

Pēdējais šāda veida noziedzīgais nodarījums tika izdarīts 10. februārī ap pulksten 20.50, kad Rīgā, Vērmanes dārzā personu grupa aplaupīja divus nepilngadīgos. Notikušo novērošanas kamerās ieraudzīja RPP darbinieki, kuri nekavējoties devās uz notikuma vietu un informēja VP. Drīz vien pēc nozieguma izdarīšanas iespējamās vainīgās personas tika aizturētas un nogādātas iecirknī.

Iespējamie vainīgie dzimuši 2006. un 2007. gadā un iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem saistībā ar alkoholisko dzērienu lietošanu un par zādzību nelielā apmērā. Nolaupītās personīgās mantas policisti ir atguvuši.

Tāpat likumsargi mēneša sākumā reģistrējuši divas laupīšanas, kas izdarītas Rīgā, Audēju ielā, vienu zādzību, kas notikusi kādā Rīgas centra bārā, un laupīšanas mēģinājumu pret nepilngadīgu personu, kas notikusi 7. februārī Aspazijas bulvārī, Rīgā.

Policisti iespējamās vainīgās personas, kuras, iespējams, veikušas minētos noziegumus, noskaidroja un daļu no viņām aizturēja. Vienai iesaistītajai personai tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.